Sista dagarna i april

I dag och många andra dagar har vi på vår skola funderat, resonerat och känt sorgsenhet över det som händer runt om oss i samhället, i vårt land. Så många arbetar hemma just nu samtidigt som andra inte har något arbete att gå till längre. Sedan är det en del arbetsplatser där det mesta pågår som vanligt, nästan i alla fall, så som i skolan. Vi spritar våra händer helt hysteriskt och försöker hålla avstånd till alla som besöker skolan i olika ärenden. Men vi som arbetar på skolan glömmer bort att hålla avstånd till varandra, vilket inte är så bra. Det är bara så det blir, då vi arbetar kring något gemensamt och glömmer för stunden vad Anders Tegnell sagt åt oss.
 
Det är ändå skönt att vara på jobbet, även om risken att vi smittar varandra är stor, för här är livet nästan som det var före C. Så där vardagsfint och indelat i lektionspass med en och annan rast där emellan. En rast där det alltid är någon som bara måste få säga något Coronarelaterat som får oss att minnas att vi faktiskt är en del av denna värld och allt det som händer runt om oss just nu. 
Jag och Sara hade i uppdrag att fixa ståbord till några klassrum och lite annat smått och gott. Då passade vi på att luncha i Luleå och på Tallkotten. Så trevligt med miljöombyte och maten var superb.
Kycklingpasta med massor av parmesan. 
Vi planerar för sommarlovet, en sommar då ingen får ut mer än fyra veckors semester. Ingen förutom de som har ferietjänst, vilket alla lärare på skolan har. Hur många som måste vara i tjänst varje vecka under sommaren har förändrats, först var det 2/3, sedan blev det 50% och nu är vi nere på 1/3 som ska tjänstgöra varje vecka. Kommer det vara ett stort behov av fritidsplatser eller blir det lika få som de brukar vara, ingen som vet än. Blir personal med erfarenhet och kompetens från vården omplacerade till äldreomsorgen, det vet vi inte heller. Vi kan inte ge för många semester för tidigt, för då har vi fortfarande stora barngrupper på fritids, och de barn som är på fritids måste ha en bra omsorg även i dessa tider. Semester sent fungerar inte heller, för då står våra blivande sexåringar bakom dörren och vill in. 
Jag har varit på besök hos min frissa också, så skönt att få håret fixat. Vi pratade glasverandor/punchverandor, öppna spisar/gjutjärnskaminer och vilken stil som passar till gamla respektive nya hus. Tänk om vi kunde få till en fin plats någonstans på skolgården för personalen att sitta på då de har rast, så skulle vi slippa sitta så himla nära varandra då vi dricker vår kopp kaffe eller te...
 
Nu har vi hur som haver två arbetsdagar kvar på den här veckan, och jag börjar redan fundera på helgen som kommer och vad vi ska äta...
 
♥ Maria
 
 
 

Kommentera inlägget här: