Påsklov hos oss

Nu är i alla fall själva påskhelgen över. Jag jobbar lite hemma och lite på jobbet den här veckan. Skönt att kunna styra sitt jobb ibland på det viset. Sedan jag hade influensan i slutet på februari har jag hostat en hel del. Nu i dessa tider ska man ju inte vara på jobbet om man hostar. Svårt att veta för andra varför jag hostar så klart. Har nästan blivit beroende av Mollipect som är hostmedicinen jag tar för hostan. I helgen gick jag in digitalt på "norrbotten.plattform24.se" för att rådfråga någon kunnig om min hosta. Fick en astmamedicin utskriven som jag ska använda (testade min mans som faktiskt hjälpte)  och den läkaren trodde inte att min hosta beror på Corona utan på luftrörskatarr. Jag har i alla fall hållt mig hemma i två dagar nu och bara träffat min man, bara för att. 
 
Jag fick en fråga av en av er läsare, vilket är skoj. -Vad hade du lagt i det stora påskägget?
Här en bild av vad jag hade stoppad i det megastora påskägget till barnbarnen. Vattenfärger och var sitt förstoringsglas åt de två stora kidsen. Pixiböcker, återvunna från i julas och en liten minifyrhjuling åt August.
En påskgul eller kanske hellre en sommarfräsch klänning till Olivia. Bilr nog fint på henne med det långa mörka håret. En tröja med läskiga ödlor åt August som är så fascinerad av sådant just nu. Nya mjukisbyxor åt Axel, för att jag såg att han var i behov av det, han växer på längden så man hinner inte riktigt med.   
Små paket att lägga i det stora ägget och sedan små ägg med gotti gott i. 
Allt fick plats, så bra!
Tänk att den här tjejen börjar förskoleklass till hösten. På en stor skola. Jag ska inte berätta vad jag tycker om små respektive stora skolor här, för det skulle bli ett långt inlägg om skolan och de olika forskningsrön som finns om det idag. Det tar jag vid något annat tillfälle 😉
De lilla ägget rymdes i cykelkorgen då Olivias skulle cykla hem på Påskaftonen.
Lite påskmat blev det, eller vad vi ska säga om vår svenska tradition att äta sill och ägg vid alla högtider. 
En smaskig påsktårta fixade jag också.
 
Min man kom hem snabbare än väntat, det blev bara en natt i Tornedalen för honom. Jag hade en plan, att hinna se en massa filmer som han inte gillar, när han ändå inte är hemma. Det blev hela "Husdrömmar på Sicilien", sedan kom han hem. Så nu får han finna sig i att se en och annan film som inte är i hans smak.
 
Jag tror att han längtade hem, att äta gott i mitt sällskap, ja helt säkert och ta lååånga promenader med mig...😍 eller kanske inte just det. Men han är nästan lika besatt av stegräknaren som jag, vilket underlättar för mig när jag vill ha honom med ut. I går kom i alla fall jag över 10 000 steg innan jag la mig, tadaa!
 
I dag blev det en lunchpromenad på dryga 6000 steg, så nu fattas bara några tusen steg till för att jag ska bli nöjd.
 
♥ Maria
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här: