Påskdag och snö

Inte konstigt alls, att snön vräker ner i april, så brukar ju vårt påskväder vara. Sol och snöfall om vartannat. Efter de soliga dagar som vi haft gör det mig inget att det snöar idag. Jag känner mig piggare än på länge, i alla fall i dag. Alltså hade jag en tanke som blev till verklighet - tömma min "Walk-in Closet". Klädkammare kallar jag den hellre, eftersom den är väldigt liten i jämförelse med dagens klädkammare som är lika stora som ett ordinärt sovrum. För många år sedan tog vi halva sovrummet som i alla fall Joel haft som sitt rum en tid, ena delen blev till badrum och den andra ökade på ytan i den tidigare pyttelilla klädkammare som fanns. Golvet blev "halvers" och väggarna likaså. Det sattes upp hyllor och klädstänger, men sedan tog det stopp. Förmodligen hade vi fullt upp med annat då och sedan har den fått vara så, men inte nu längre.
I ena delen ligger trägolvet kvar från det forna barnkammaren, 
och här en halv plastmatta från den gamla klädkammaren. Inte snyggt alls. Så snart ska min man lägga in trägolv, för golvet har vi haft i vårt garage väldigt länge, i väntan på, att jag skulle tömma här och på att min man skulle vara taggad för det. Jag vill ha nymålat på väggarna också, vilket min man inte hade räknat med, men ska man göra något alls ska man göra det ordentligt, eller hur?!
 
Om en månad eller så räknar jag med att det ska vara klart, och tills dess har vi kaos på andra ställen på vindsvåningen. 
På en av mina klädhyllor låg sommargardinerna till badrummet, som jag aldrig hittade i fjol. Snabbt tvättades de upp och nu hänger de här, nystrukna och fina. Fast snön vräkte ner på utsidan fick jag sommarkänsla direkt.
För övrigt får jag lite bilder då och då från Riksgränsen där tre av våra fyra barn firar påsk just nu. De ser ut att ha det bra, trots att vädret inte är så kul. Någon är förkyld, men inte mer än så. Hoppas det stannar vid lite och inte blir mer...i fjol låg jag där med feber i flera dagar. Inte skoj, men då var det bara en vanlig influensa, inget man behövde fundera över mer än så. Jag har nog rätt så dåligt immunförsvar, när jag tänker efter. Och nu tänker vi på annat 😘
Joel och Lovisa är inte rädd för att hugga i, de har skottat massor under veckan så att fönstren kommit i dagen. Två kreativa själar är de också, fjädrarna har de fixat själva från en av tjädrarna som Joel sköt någon gång nu i vinter. 
Mina påskris som är körsbärskvistar har hamnat här. 
Ja, lite småpyssel hinner man med då påsken firas hemma, tömma garderoben hade aldrig blivit av om jag inte haft så mycket tid som jag har just nu. 
Ägg hör ju påsken till. Torkat renkött ska man äta i fjällen tycker jag, men är man inte där duger det till frukost hemma i S-byn också. 
Vårt miniprojekt med klädkammaren gav mig ny energi, ska bli så himla skönt att få den fräsch och klar till sist. 
 
 
 
♥ Maria 
 

Kommentera inlägget här: