Byggkaos

I dag åkte det två olika golven ut, från min klädkammare. Så nästa moment är att lägga in det nya golvet som vi haft i vårt garage i flera år. Då får vi över lite utrymme i garaget, för mer "bra att ha" saker. Saker som jag vill slänga men inte min man, och saker som han vill slänga men inte jag. Ett omöjligt uppdrag, att städa där. Den gamla tripptrapp stolen från Stokke som vi köpte åt Frida för 35 år sedan, vill han slänga men inte jag, osv. 
 
Jag fortsätter träffa vänner ute på altan. Trevligt i solskenet, även om det blåst rejält. 
Här är det Stina och Katarina som gör mig sällskap. Vi diskuterade litteratur som vi alla tre tycker är intressant, bara ytterst lite Coronaprat.
I går sprang jag ensam, min man hade ingen lust att springa en fredag efter jobbet. Tungt att springa, vilket ger mig vetskapen om att det inte ger kondition på samma sätt när man promenerar. För jag har verkligen traskat i en vecka, närmare 10 000 steg eller mer varje dag. Grusvägen på bilden kan bli riktigt lerig på våren, så lerig så att det inte löns att ta den vägen under någon vecka. Men inte än, för nu är det fortfarande ett hårt och bra underlag. Passerar diken som är vattenfyllda och då är det verkligen vår hos oss. 
Det finns en del ställen i mitt hem som jag kan glömma bort alldeles för länge. T ex Pilasterhyllan,  bakom fåtöljen. En av mina favoriter hemma, formgiven av John Kandell 1989. Den tar liten plats men sväljer massor. 
Allt detta plockade jag bort. Det finns en bok i högen som jag inte ska slänga, den ska tillbaka till mitt jobb, eftersom det är pedagogisk litteratur, som jag läst under veckan som gick. Allt annat skänkes till den som vill ha, tänkte jag. Så kom Frida förbi, plockade med sig ett par från högen.
 
Joel och Lovisa kom från Riksgränsen och de hittade också några böcker som det tog med sig. Resten hamnar nog i alla fall hos Myrorna om inte någon till kommer förbi. 
Det blev lite luftigare i hyllan, precis som jag ville.
Vissa böcker kunde jag inte göra mig av med, fast jag vet att jag aldrig kommer att läsa dem igen. En fågelbok, tja det var väldigt länge sedan jag var på fågelskådning, men man vet ju aldrig vad framtiden har att bjuda på. Alltså fick den bli kvar ett tag till. Några böcker om design och någon poesibok blev också kvar. Poesi kan jag faktiskt komma tillbaka till, det finns sådant som berör som stannar kvar över tid. 
 
Lite konfliktfylld tillvaro, när man gör sig av med en massa böcker och samtidigt beställer hem nya.
Sofia Woods blogg följer jag och har länge funderat på att köpa hennes kokbok. Nu när allt går på sparlåga i övrigt, fick jag tid över, ungefär så var det nog. För en kväll klickade jag hem den och "Baka i långpanna" av Frida Skattberg. Henne följer jag på Insta bakamedfrida och hon lägger ut så fina bilder på gott som hon bakar. Så nästa gång det är min tur att bjuda på fredagsfika på jobbet, ska det bli något från den bakboken. 
 
 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: