Bakdag

Efter en sen kväll som till och med blev natt innan vi gick och la oss i går så var jag rätt så trött när jag väl vaknade den här morgonen.
 
För att orka vara vaken blev det några koppar te i går kväll. 
-Varför så sent uppe, kanske någon undrar.
 
Vår yngsta son kom hem i natt (från Stockholm), törs knappt skriva det i dessa tider.  De körde upp, han, Marcus och Simon, och då hade vi svårt att känna lugnet. 
 
Lukas är ledig hela veckan, han har tagit ut sin första betalada semester.
 
-Tänk om de drar hit ännu mer Corona, tänker väl alla. Det vet man ju inte, eftersom det verkar vara högst oklart om någon smittar då de inte känner några som helst symptom på sjukdomen. Vi har i alla fall en plan hemma hos oss, han sover i vårt gårdshus. Innan han dök upp sa han i telefon att han ska vara i gårdshuset i minst fem dagar innan han törs komma in i storhuset och umgås med oss, i fall han skulle bära på smittan. Vi kan sitta ute och prata med dig sa vi, och bara vi håller minst en meter mellan oss är det ingen fara så länge du är frisk. Jaja...
 
Lukas är verkligen orolig för att vi ska bli sjuk, och allra mest i fall det skulle vara han som smittat oss i så fall. Samtidigt är han inte det minsta orolig för att själv bli sjuk, det verkar i alla fall inte så. När han väl vaknade mitt på dagen satt han i vår glasveranda och åt frukost, kom aldrig in i vårt hus. Vi fick lämna kaffet åt honom på trappen till gårdshuset och bilnyckeln till hans fars bil likaså. Efter en halvtimme drog han iväg, för att spela padel med barndomskompisar. Hans vänner verkar obrydd i att Lukas just kommit hem från Stockholm, de gick ut och åt och nu i kväll hänger de tillsammans någonstans. Att hans kompisar potentiellt kan smitta verkar inte bekymra honom alls.
 
Så roligt, att han är hemma, även om vi inte ser så mycket av honom, inte än i alla fall. 
Jag hade tänkt åka in till stan i går efter jobbet, men det blev inte så. Ändrade mig och fixade lite i gårdshuset istället, bäddade och gjorde fint. Min man gjorde i ordning smörgåsar åt Lukas, som vi ställde in i kylen i gårdshuset med lite annat ät och drickbart. Ett påskägg med gott, till mitt yngsta hjärta. 
Min dag i dag gick till bakning och ett stadsbesök. Stadsbesöket, har med påskharen att göra. På bilden ovan, bakning...
Ett nytt recept, "dammsugare, eller punchrullar" blev det. Hittade receptet på punchrullar som bakas i långpanna i Coops medelmstidning. Lite pyssel var det men de blev goda. 
Receptet;
Jag bakade en sockerkaka som sedan smulas ner i en bunke. Vispa samman rumsvarmt smör 400 gr med 4 dl florsocker,  en matsked vaniljsocker, 1 dl kakao. När den degen är klar vispar man i den smulade sockerkakan. Smaksätt med arraksarom, ca 2 msk till en långpannekaka. Smaka av om du är nöjd och lägg hela massan i en långpanna som du klätt med bakplåtspapper. Platta till degen med händerna ( lägg ett bakplåtspapper ovan på massan också), då går det lättare att få till en jämn kaka. Ställ den kallt. Bilden ovan då jag la långpannan ute och ytterligare en långpanna som lock. 
 
Under tiden, smält 150 gr mörk choklad, blanda med en msk smör och bred ut lite ovanpå kakan innan du lägger på locket. Kavla ut ett marsipanlock, så gått det går. Locket är ju runt från början så man får trixa till det lite. Kanterna fick jag inte täckta. Ringla lite av chokladen du sparat över locket och ställ den kallt igen tills chokladen stelnat lite. Går att frysa vilket jag har gjort.
Nu ska jag lägga mig, somnar nästan sittandes, för ska min text ovan gå att läsa måste jag sluta skriva nu, just precis nu! Mina bokstäver hoppar alldeles för mycket medan jag skriver, något som händer då jag är tröttare än trött! 

Sov gott!
 
♥ Maria
 
 
 

Kommentera inlägget här: