Ändrade vår planering

Förra helgen hade vi en plan, att idag fortsätta fixa i min klädkammare. I går kväll scrollade jag igenom några köp, byt, sälj sidor på nätet, och hittade dörren vi behöver till vår glasveranda, skrev snabbt att vi är intresserade att köpa. Sedan fick jag övertala min man att mitt i ett spännande program på TV ta reda på om måtten var de rätta. Det var de nästan och jag, snabbt ett nytt meddelande - vi köper den!
De gamla dörrarna vi hade fick vi av goda vänner som i sin tur fått dem av en snickare som monterat ner dem från Stadshotellet. Inte entrén, för så pampiga är det inte. Förmodligen har de suttit på baksidan av hotellet. Då när vi byggde glasverandan hade jag lovat min man att inte köpa något nytt dit, förutom det absolut nödvändigaste, så som gjutjärnskaminen som jag ansåg vara absolut nödvändig. Alltså fick det bli lite fula dörrar från ett i övrigt pampigt hotell. De har inte känts rätt, dörrarna har skavt lite i mitt designöga, men som sagt var, ibland får man välja, och jag valde kaminen före dörrar som hade varit mer i stil med resten av verandan. 
 
 
Nu har de gjort sitt och vi har snart begagnade dörrar men finare och lite mer i stil med resten på plats.  
Dörrarna vi nu sätter in måste målas, så det får bli ett sommarprojekt. Så klart lite pyssel, eftersom det diffar på några centimeter, men det fixar nog min handyman.
Så nu händer inget i min klädkammare i alla fall, och så typiskt mig. Att just nu hitta något som får bli prio ett i helgen, istället för det vi planerat.  
Jag fick springa ensam i går, förbi faluröda lador och hus, det var ju fredag och på fredag vill inte min man springa. Springa, tja jag orkar inte som jag vanligtvis brukar orka. Så jag fick gå en bit då och då vilket irriterar mig. 
Vi har ju lite falurött hemma också, i går blev det grillning av en ny påse med ingredienser från Hemmagastronomin. 
 
Skatorna verkar trivas hos oss och nära grillen. Det är inte bara skatorna som trivs, vi vaknade den här morgonen av ett hiskeligt liv på taket där några kajor försöker bygga bo i vår skorsten, vilket vi så klart inte vill. Min man har försökt få iväg dem i några veckor nu, och de verkar inte ge sig. 
Hemmagastrons påse innehöll färska små potatisar som skulle rostas i ugn och sedan vändas ner i en skål med sparris, rädisa och salladslök, en bit oxe, ryggbiff och en supergod grillkorv från JPCharkdeli. En sås som passade så bra till allt. 
Ingen efterrätt, eller ja lite gottigott som redan fanns i våra gömmor hemma medan vi såg på Let's dance. Gillar verkligen att se andra dansa, och se deras utveckling vecka för vecka. Jag dansade ju jazzdans en stor del av min ungdom och även lite på skoj en gång i veckan fram tills jag började rektorsutbildningen för en massa år sedan. Då fanns inte tid till det för min del, vilket var synd men jag fick prioritera. Så nu får man nöja sig med att se andra utveckla sin dans istället. 
 
I kväll, fortsätter vi montera pardörren, för det verkar ta tid. Jag är ju hjälpreda, om någon undrar. 😜
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: