30 år...

30 år sedan vi gifte oss, alltså den 23/12 1989. 💖
På vår 10-åriga bröllopsdag var vi på dåvarande Bodens BB, och födde vår sladdis Lukas. 23/12 2019 firade vi Lukas 20-årsdag. Sedan blev det julafton och så rullade veckorna på. När vi nu skulle fira påsk hemma, tyckte min man att vi skulle fira vår bröllopsdag på påskafton. Bra idé tyckte jag, men då var det stängt överallt. Snabbt bokade vi den här fredagskvällen istället. 
Rufsigt hår efter att ha trippat Storgatan fram i stormvindar. Social distans, var det inga problem med. Det var så bra ordnat, bara gäster i varannat bord. Så borde det faktiskt alltid vara. För det stör mig i vanliga fall, då borden står tätt, tätt vilket de oftast gör på alla restauranger att okända människor i bordet intill hör allt man säger. Något jag i och för sig glömmer efter ett tag och pratar på med mitt sällskap, men ändå...
Vi valde Hemmagastronomin, som alltid levererar god mat. 
En ostbricka till att börja med. 
Min man valde en god öl från Bottenvikens bryggeri, så klart. 
Så gott!!!
30 år sedan jag sa ja, till mannen i mitt liv, i Kiruna Kyrka. 
Jag gillar när man serverar teet med stil. Inte en liptonpåse, utan riktigt gott ekologiskt te från Johan&Nyström, serverat i tekanna. 
 
En mysig kväll på tu man hand. Något som var ovanligt för 30 år sedan, för vi hade ju redan två barn då vi gifte oss, och vi gifte oss faktiskt av juridiska skäl. Ett förtydligande, vi hade mysigt även då, men inte så ofta på tu man hand. Ni som har eller har haft små barn, ni vet vad jag menar. 
Jag har aldrig drömt om ett sagobröllop för egen del. Vi var inte religiösa och tyckte att vår kärlek inte skulle bli starkare av att vara gift, utan att det bara var en gammal religiös konservativ sed. Sedan kom verkligheten i kapp oss, och vi förstod att juridiskt sett så var det bäst att vara gift. Så då fick det bli så, och jag tycker att Kiruna Kyrka är så vacker, och miljön är hur som haver viktig för mig. Motsägelsefullt, ja. Men betalar man skatt till kyrkan ska man väl ändå få nyttja den också. 
Så här såg vi ut för 30 år sedan. Ingen brudklänning, för det ville jag inte ha. Utan en sidenkjol och sidenblus fick det bli. 28 år var jag då och konstaterar att 30 år rann i väg som en yster vårflod. 
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: