Torsdag och fullt ös

Varför skriver man om sitt liv i en blogg, har en del undrat. Varför inte, tänker jag. Kan bara relatera till mig själv och att jag gillar att sätta ord på mina tankar, att se livet i bilder. Att fånga sekvenser av livet i med en kameralins och förstäka det jag tänker och säger med bilder. En enkel förklaring om orsaken till det du läser just nu. Lite av en dagbok som är offentlig. 
 
På torsdagmorgon stökade jag undan lite mail och ringde några samtal som jag inte hunnit med dagen innan. Sedan körde jag ut till Luleå Airport för att hämta upp Josefine som skulle föreläsa, handleda och hålla i lektioner på vår skola i två dagar. Vi gick snabbt igenom dagens agenda i bilen på väg till Boden. Lite om sommaren som var och lite om den höst vi är mitt i just nu, hade vi också tid att prata om. 
Två dagar på vår skola, då vårt förhållningssätt till eleverna och matematiken gnuggades. Tid och tankar om den forskning som finns och vad vi gör som baseras på forskning och vad som görs av gammal tradition. Tid till laborationer och fördjupade insikter om att det är läraren som är viktigaste verktyget inte matteboken. 
 
När jag kom hem, slet jag av mig mina kläder och krängde på mig träningskläder. Två tuggor av ett knäckebröd, ett glas äppeljuice och sedan ilfart till sporthallen. Karin som höll i passet och ett nytt program. Svettigt blev det, jag åkte hem, duschade och hoppade i ett par jeans och en varm tröja. Cyklade till Katarina som vi hade planerat för flera dagar sedan. 
Alltid lika trevligt, så nära och så lagom en kväll efter jobb och träning. .
Finaste kopparna. Jag har ju en tekanna i detta porslin. 
Katarina är inredningsarkitekt och hon har så klart ett superfint hem. Nu fick jag se bilder på deras senaste projekt, ett sommarhus vid havet. Efter hårt arbete har de förvandlat ett hus som var en färgexplosion till en ljus och fräsch dröm. Allt var inte klart än, men på bara några veckor har det hänt massor. 
Det blev bokprat, massor av annat prat och massor av te innan jag cyklade hem efter en energigivande kväll. 
Utsikten från deras vardagsrum, Luleälven i all sin prakt! Kan man bo bättre än så här?!
 
 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: