Onsdag

Onsdag är förvaltningsdag för oss rektorer i Bodens kommun. Ibland är det svårt att få tag på konferensrum i kommunens lokaler, men det löser sig oftast ändå. Så var det den här onsdagen, och eftersom vår chef inte hittat något rum där vi alla ryms så kom Jenny på den geniala idéen att vi faktiskt kunde vara hemma hos henne. 
Jag gillar trevliga entréer, och här känner man sig välkommen. 
Jag kunde cykla till jobbet den här dagen, vilket jag aldrig annars kan göra. Rätt så skönt faktiskt, och något jag saknar med att ha jobbet så långt borta. 
Runda köksbord, är ju faktiskt bäst. 
Ett otroligt fint hem, helt i min smak. En efter en droppade våra kollegor in, och till sist vara alla sju i vårt team på plats. 
Vi fick en mycket bra dag, där vi hade tid att reflektera över vår tillvaro, dela med oss av våra erfarenheter till dem som är nya i teamet och peppa varandra, sådant som goda kollegor gör. 
 
Att vara rektor är ju annars ett rätt så ensamt arbete, ett ensamarbete som jag vant mig vid efter 10 år i den rollen. Jag skulle inte må så gott som jag gör om jag inte hade mitt team. De team jag varit en del av under åren som gått har ju sett olika ut och fungerat väldigt olika, men fyllt en viktig funktion.
 
När man väljer att ta en ledarroll väljer man ju samtidigt att ta ansvar för väldigt mycket, att leva i en stundtals stressig tillvaro där många rycker i en. En tillvaro där man ska coacha medarbetare som inte vill, som inte är motiverade och där man ska få ekonomin att gå ihop. Inte minst ska man som chef också kunna  hantera sig själv i en händelsestyrd tillvaro. Det är ett komplicerat, meningsfullt och mångfasetterat arbete, och tro mig - så himla roligt!
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: