Happy birthday to you...

Axel har fyllt 6 år, hipp hipp hurra!
Jag fick skynda mig för att hinna hämta honom på skolan och sedan ilfart till stan. Fika med mormor är gott. Axel ville börja med en stor laxsmörgås,  och det fick han så klart. Jag hoppas att han orkade äta födelsedagsmiddag med sin pappa på kvällen eftersom han skulle dit efter vår stadsutflykt. 
Innan fikat hade vi till uppgift att köpa en present åt honom av morbror Joel, och Axel valde detta spel. 
och en riktigt fin mikrofon av morbror Lukas. Han har sedan länge tillbaka en förstärkare i sitt rum, och den gamla mikrofonen hade lagt av. Viktigt med en mikrofon för en kille som gillar att sjunga.
På fredagskvällen var jag ensam hemma, min man fortsätter att jaga älg, vilket är både skönt och trist.Skönt att få vara lite ensam ibland, men trist samtidigt att vara ensam en fredagskväll. Både jag och Frida bjöd in oss till vår äldsta son Gustav och hans familj. Axel hade pappa helg så det passade oss bra, att vi fick komma. 
En supermysig kväll med de finaste som finns, små gulliga barnbarn, god mat och roliga samtal. När de små var så trötta så de nästan somnade sittande cyklade vi hem jag och Frida  var och en till sitt. 
 
Och det var ju bra att vi också tog en tidig kväll eftersom Axel skulle ha kalas för sina kompisar på lördagen hemma hos oss. Vi har det betydligt rymligare än vad Frida och Axel har så därför fick kalaset vara hos oss i "Humlesurr".
Tårta som Frida fixade helt efter Axels önskan.
Axel kom med sin far och fick genast ta på sig finskjortan.
Alla gäster droppade in med presenter och förväntan i blick. 
Leo en av Fridas barndomsvänners barn. Jag törs inte lägga in bilder på barn till föräldrar jag inte känner, vill inte få arga föräldrar på mig för att ha lagt ut bilder på deras barn, som ni kanske förstår.
Vi dukade på galsverandan och fick plats med alla 14 barn. August fick sitta i köket med de vuxna och han verkade inte bry sig. Vilken tur.
Harry som bor i Boden, en annan av Fridas barndomsvänners barn och en av Axels kompisar.
Jag fråga en av Fritidspedagogerna på skolan om jag fick låna hem några rockringar med mera över helgen till kalaset. 
 
-Oj, du måste fråga Malin, idrottsläraren, jag vågar inte låna ut något, sa denne man lite förskräckt.
Okej, jag frågar Malin, och visst jag fick låna och jag lovde att vara försiktig och se till att allt kommer tillbaka på måndag morgon. 
 
Det blev samarbetsövningar i det stora hela, eftersom det inte är så lyckat att ha tävlingar med barn där de flesta vill vinna till vilket pris som helst. Eller det vet jag ju inte, men jag kan tänka mig att de är precis som jag var som barn 😘
Spännande presentöppning.
En yrkesskada, jag räknar barnen hela tiden, så att inte någon försvinner. Två som saknas oj oj oj, och de två satt i vårt gästrum och lekte i godan ro. Alice och Olivia. 
 
Kalaset tog slut och de flesta blev hämtade, några föräldrar blev kvar och jag hade en trevlig stund med dem och mina stora barn. Barnen som var kvar lekte i lugn och ro, ingen var ledsen och ingen var osams, så himla fint! Sedan ringde Monika och frågade om "ensamma jag" vill åka in till stan med henne och äta middag någonstans, och det ville jag. Gästerna drog iväg och jag fixade snabbt till mig hjäpligt. Mer om det en annan dag.
 
♥ Maria
 
 

Kommentera inlägget här: