Ett fint påhitt...

Att starta en bokklubb var Bittes idé. Vi funderade inte länge, jag och Stina, typ inte alls. Vi behövde bara hitta några likasinnade som ville delta i vår klubb, så att säga. Det var inte heller så svårt, för vi har ju rätt lika intressen vi som umgås med varandra då och då. Så första träffen hade vi hemma hos mig för snart ett år sedan. 
Vi har ju rätt så mycket att göra på vår fritid allihop, så därför får det gå någon månad mellan träffarna. Boken vi läst till i går, ja en del hade i alla fall tittat på den, mer eller mindre 😘 och jag lovar att den är läsvärd! En biografi om Ester Blenda, en kvinna  som jag inte förstår hur historieskrivarna missat att nämna. En kvinna som var före sin tid, och fick utstå mycket, men gjorde skillnad för framtiden. 
 
I går var vi bjudna hem till Anita ooch hennes familjs fina sommarhus vid en havsstrand i närheten av Piteå.
Efter lite felkörning, kom vi till sist fram. GPS och sådant ska man inte lita på då man söker en sommarstuga. Om man litar på den, vilket vi gjorde hamnar man oftast fel då man ska hitta en röd stuga någonstans i vårt vackra land.
 
Väl framme vid rätt stuga tog Anita emot oss och visade den helt fantastiskt vackra miljön. 
Så himla vackert med Finland någonstans på andra sidan Bottenviken.
Tänk, att ha en egen sandstrand alldeles utanför huset!
 
Oj, tiden rinner iväg ska träna nu, återkommer med mer i kväll.
 
Tillbaka från mitt träningspass, duschat och landat i min fåtölj med datorn i knät. Nu lite mer om vår fina kväll i går...
Stina testar den fina vita Laminon i fårskinn. 
Sedan tog Bitte över den, och fick vila sin onda rygg.
Katarina i en superfin kjol.
Varmt och mysigt.
Bubbel till en början, och detta var bara början på en otroligt fin kväll med så mycket god mat och dryck. 
Gott i gott medan att vi nästan pratade i kors om boken som alla var förtjusta och förundrade över, vilken kvinna Ester Blenda var i den tid som hon levde i, någon gång i början av 1900-talet. 
Efter bokpratet fortsatte kvällen ute på glasverandan.
Anita hade dukat så fint. Det blev mat, en smakrik Makedonisk gryta. Vi övergick till prat om livet i stort. Tiden bara flög iväg och hoppsan, det var visst nästan natt. 
Ute var det mörkt, riktigt mörkt. Vi bestämde att det var Bittes tur nästa gång och då i deras nya lägenhet som nu är under renovering. 
Trots att klockan var mycket, var jag fulltankad av energi efter den här mysiga kvällen. 
Väntar nu med spänning på vilken bok Bitte ska välja till nästa träff.
 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: