Köket

Ett kök, det är där allt händer. Oftast där i alla fall. När vi köpte vårt hus för väldigt länge sedan var det ett litet kök med matrum intill. Till det lilla köket köpte jag ett bord med fyra stolar på auktion, bordet som nu står på vår glasveranda. Stolarna är de slåstolar vi haft i Riksgränsen fram till nu i höst. Jag målade allt puderrosa då, jag ni hör rätt! Sedan har det runnit en del vatten under broarna, och vi har tagoit bort en del väggar, och fått ett enda stort kök. 
Så nöjd med våra bänkskivor i massiv ek. Jag har oljat den som är ny, massor av gånger, och nu tror jag den är mätttad. Den skiva vi fortfarande har i granit, ska vi byta ut mot en ny i granit eller någon annan stensort.  Det är där jag bakar, vilket jag gjorde på söndagsmorgonen och det är helt suveränt att baka på en stenskiva. Den här gången blev det scones.
 
De här är riktigt goda, efter Leilas recept.
Bordet vi nu har är väldigt gammalt det med, kanske 25 år sedan vi köpte det. Lite less, men det får man vara ibland. Bordet är långt och alla i familjen får plats när det behövs. 
Axel ringde precis då mina scones var klar och undrade om han fick komma. Så klart att han fick det. Men han gillade inte scones och önskade sig våfflor istället. Okej, när jag ändå höll på så fick det bli våfflor med. 
Vi bar in allt från altan in i vårt förråd, tömde krukor och annat jox. Men krukan med timjan i fick flytta in i köket. Dagen gick i ett nafs, och ute föll skymningen stilla.
En kaskad av färger i olika rödbrunda toner. 
Sedan förra helgen har våra björkar tappat nästan alla sina löv. Det känns som om naturen just nu bara håller andan och väntar på snö och kyla. 
Lukas packade sin väska och fick skjuts till flyget av Lovisa. Så mysigt det varit att få ha honom hemma en helg. Nu hoppas jag att han kommer hem till allhelgona igen. 
 
Den här veckan kör vi igång en omgång till av vårt gemensamma projekt med Björknäsgymnsiet kring Entreprenöriellt lärande. Uppstarten blir två dagar på Brändön.  Jag tror att det får bli varma kläder i väskan, för ute vid havet lär vindarna vara kallare. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: