Fikafredag

Gudagott!
I dag var det Victoria på förskolan som hade bakat så goda gräddbakelser.
Vi avhandlade viktiga saker och mumsade gottgott. I skolans personalrum bjöd Ida-Maria på något alldeles gudomligt, som jag missade att fota. Men receptet kan man hitta på en bakblogg som heter; louisespis.com
 
En kylig morgon var det i alla fall, och de singlade ner en och annan snöflinga under förmiddagen. Inget som lagt sig på marken än, men jag är glad att jag fått vinterdäck på bilen, så skönt. Hemma plockade jag fram en present jag fick då jag fyllde år.
Presenten fick jag någon vecka innan min födelsedag, och försökte låte bli att öppna...
Men så skulle vi iväg på vår Skottlandsresa, och jag skulle inte vara hemma då jag äntligen fyllde år. Så jag öppnade presenten dagen innan avresan.
Finaste sittunderlaget i renaste ull. Rosa på ena sidan och,
grå på den andra. Så himla fin och så bra för miljön att slippa plastiga underlag. Funderar på om jag ska köpa några till och skruva upp en krok på väggen där man kan hänga upp dem. Ska jag ha dem hemma, och ta med dem ut då vi sitter på altan, eller ska jag ta med dem till Gränsen? 
 
Vi har ju förberett oss för vintern, med vinterdäck på bilarna och en gård som gapar tom för att sedan fyllas med snö och snöhögar.
Förra helgen fixade min man bort allt vatten från vår utedusch, så nu är det slut med det myset.
Det är ljuvligt att duscha ute i det fria. Till och med ljuvligare på hösten än mitt i sommaren.
Eller när det regnar, som här en sensommarkväll. 
 
Var sak har sin tid, och nu måste jag försöka vinterpiffa lite på vår gård, med lyktor och någon liten gran kanske. 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: