Brändön och EL

EL står för Entreprenöriellt lärande, och jag vill tillägga, entreprenöriellt förhållningssätt. Vi kör nu vår tredje omgång med Kaarin och Mats som kursledare och med lärare från vår F-6 skola tillsammans med Björknäsgymnasiets lärare. En spännande mix.
Det var isande kalla vindar som mötte oss ute på Brändön i går morse. 
Stugan jag skulle dela med Sara var fin. Utsikten var ännu finare.
Jag skulle kunna vänja mig vid att se ut över ett hav varje morgon. 
När det blev sen eftermiddag var vi rätt så kollriga i huvudet och det fanns lite tid över för att göra vad vi ville. Jag och Sara tog en lång promenad för att sedan svida om inför middagen.  
Inne i matsalen var det varmt och gott.
Den här torsken var grymt god, tillagad så där perfekt som torsk bör lagas för att smaka allra bäst. Rödbetor, pepparrot och kapris till med brynt smör, oj oj oj så fint! 
 
Det blev en lugn kväll med lite nya insikter om hur det är att undervisa på gymnasiet och om annat spännande som inte hör till jobbet. En påse gott och blandat, med andra ord. 
 Vi vaknade till en vindstilla dag med frost på marken. Det blev en morgonpromenad, jag hade för en gång skull skippat att ta med joggingskorna, och ångrade mig faktiskt. Men en promenad är ju inte helt fel det heller. Nästan nödvändigt för mig, eftersom ännu en dag med föreläsning varvad med samtal och planering stod på agendan, vilket betyder att jag skulle sitta rätt så still väldigt länge.
 
De här två dagarna har varit bra, för jag har haft tid att reflektera över rektorslivet med två rektorer jag sällan arbetar med i vanliga fall. Vi avslutade dagen, jag åkte hem, hämtade Axel på Fritids, han ringde Olivia och bad henne komma till oss. De blev lite pyssel och en fin kväll med två barn och två barnbarn hemma, innan de åkte hem var och en till sitt. 
Innan de åkte hem blev det en stunds frågesport med Axels födelsedagsspel också. 
Bada, kände inte riktigt för det i dag. Även om jag älskar att simma i älvar, sjöar och hav, så tänker jag att var sak har sin tid...
 
Något jag är lite nervös över och samtidigt jätteglad för, är att en elektriker håller på att montera belysning och sådant i vårt trapphus i Riksgränsen just nu. Vill åka dit, nu!!!
 
♥ Maria
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: