En tripp till Kiruna

Redan torsdag, hjälp vad dagarna rinner iväg!
En kopp te och norsk honung i soffan hos min bror.  Ernst på TV, klockan är 18.30 men lugn det är ett gammalt avsnitt som jag missat 😜 Han kör väl 20.00 ikväll, sista avsnittet för i sommar?
 
Konst - Ungefär som graffiti, som dyker upp här och där, poppar det upp udda saker på torg, husfasader etc i Kiruna. 
Nåid är ordet för trollkarl på samiska. 
Det finns visst en budskap bakom den här lite "olagliga" konsten. Jag vet dock inte vad den vill förmedla, mer än att det står på bilen "Rädda våra älvar", vilket jag tycker är helt ok. 
 
Innan jag lämnade Gränsen...
Att fixa gott fika till mina killar är ju skoj, tycker jag. Samtidigt tror jag att jag har lättare att få igenom mina idéer då. 😍
 
Efter en skön förmiddag i solsken, äntligen sol, har jag fixat lunch, fika och förberett middag åt mina byggare i Riksgränsen. Nu sitter jag hos min bror i Kiruna, för att invänta eftermiddagståget från Luleå, som inte går längre än till Kiruna. Joels flickvän Lovisa är på väg hit och jag fick i uppdrag att hämta henne. Åkte lite tidigare, bara för att hinna köpa gott ekologiskt te på SPIS och för att köpa något nytta att läsa från Kiruna Bokhandel.  
Så här såg det ut då jag vaknade den här morgonen. Innan jag lämnade Gränsen var nästan all panel uppsatt. Sedan ska det pyssla på med en provisorisk trapp, och ventilationen ska kläs in. Någon gång i höst ska jag måla alla väggar och golvet ska få golvvärme och klinker. 
April 2017. Innan vi byggde in trappen, oj vad vi har skottat. 
Så här ser det ut från utsidan, trapphuset. Jag är kär i den här dörren. "Follow Me" från Polardörren. Jag tycker den är så perfekt med ledkorset här i fjällen. Våra vänner har en likadan fast röd, också väldigt fin till svarta och vita hus. Vi har inte någon belysning på plats än i trapphuset, men jag har köpt lamporna och hoppas på att vi får någon elektriker att komma upp och göra allt elektriskt. Då kommer fasaden till sin rätt, och helt perfekt med upplyst ledkors. 
Min träningstokiga son har sprungit till Nordals och tillbaka så fort han vaknade, och det var tungt sa han. Han har ju varit sjuk i några dagar så det är ju inte konstigt då. Jag försökte få med mig honom till Kiruna för att slippa köra själv hela vägen men det ville han inte. Förstår honom.
 
I dag är det sista natten vi har midnattsol i Riksgränsen för i år.
Då ska man kanske inte sova alls...? ☀️
 
♥ Maria
 
 
 
 Kommentera inlägget här: