Ränt runt...

Jag tar det rätt lugnt ändå, så här före jul. Inte lika mycket att köpa som förr, då alla barn skulle ha julklappar.  I och för sig, vi köper ju åt barnbarnen och till vår julklappslek och åt min mamma. Sedan har vi ju lyckan att få fira en födelsedag alldeles snart, våra Lukas fyller ju år dagen före julafton. Så en del paket blir det till min glädje. Jag gjorde en stadstur med Lukas och Axel, och passade på att beställa en tårta till den 23 på Lilla Skafferiet. 
Jag och Lukas hade inte ätit lunch men det hade Axel.  
Gott i gott. Klokt, att förse sig med ny energi innan vi tog oss till stimmet i stan. Lilla Skafferiet ligger på Bergviken, en stadsdel näst intill centrala stan i Luleå.
Deras saffranssemlor är såå goda med mandelmassa gjord på rostad mandel. Jag hittade en del gosaker till vårt julbord här, bland annat ett tunnbröd som jag tror blir alldeles utmärkt med sill på.
 
Efter lunchfikat blev det lite inköp i stan. Trots att vi hade med oss en liten man som inte gillar att gå i affärer, så fixade jag och Lukas det vi skulle utan problem. 
 
Det mesta är inhandlat, men inte julgranen. Min man brukar ju alltid hämta en gles och tanig gran från Tornedalen. I år har inte tiden riktigt funnits, så nu hoppas vi att han lyckas hitta en att köpa någon stans i morgon. Hur ska vi annars kunna dansa runt granen?
 
Själv ska jag fixa lite sill, kanske baka något och sedan så får vi se vad söndagen bär med sig...
 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: