Pyjamasmys

Det verkar vara allmänt i vårt land att pyjamasmysa och bygga pussel dagarna efter jul. Eller handla på mellandagsrea, kanske, inte vet jag. Vi har inte lagt pussel, och inte åkt iväg för att handla på rea. Jag känner mig förkyld och trött, trött av att också agerat taxi åt min son då han roat sig i stan. Vad gör inte en mamma?!
Julklappar har jag också öppnat och njutit av. Även om vi inte köper åt det vuxna, så får jag några i alla fall. Pengar, som jag har en tanke på vad jag ska använda dem till, men vi får se. En klänning från Rodebjer, en påse ekologiskt te och...
den här, som jag fick av Lovisa, Joels flickvän. Jag gjorde en tävling, och min familj fick gissa dialekter en kväll. Har inte hunnit läsa än, men nördig som jag är i historia och allt som har med vårt ursprung att göra så kommer jag att dyka ner i den så småningom. 
På tal om te, så finns det te och så finns det teer av alla de slag. De som är smaksatta med olika  smaker kan om du har otur vara av sämre kvalité, där smaken döljer teets egen smak. Te blir gammalt, och tappar sin smak helt och hållet vilket är det tråkigaste, inte ens värt att dricka. Te måste förvaras i en tätslutande burk, för att hålla bättre. Jag har även hört att det går att förvara i frysen, har dock inte testat. 
 
Tebuskar besprutas otroligt generöst med gifter och sedan vet ni ju att nästan alla gifter är vattenlösliga. Så besprutade teblad som hamnar i en tesil med vatten, ska man nog undvika. Jag köper av den anledningen endast ekologiskt te. Ibland är det svårt att få tag på, som i Boden där Kioskpiraten som säljer te påstår att ingen i Boden köper ekoloiskt p g a priset. Strunt anser jag, ingen kan köpa det som inte finns. Vissa teer, som 
 
Jag köper oftast mitt te där det finns ekologiskt, som på Hemmagastronomin i Luleå. Då jag är på resa passar jag på att handla te t ex  i Umeå på en teshop i Emporiagallerian, Sibyllans te på Östermalm i Stockholm, Bönor & Blad också de i Stockholm, på NK finn en del ekologiska sorter eller på Spis i Kiruna. Brunkullans från Östersund är också ett gott ekologiskt te. Tidigare var Brunkullan delvis ekologisk men ska nu vara helt ekologisk. Eftersom te blir gammalt är det ingen idé att köpa på sig för stora mängder. 
 
Äter ni rester av julmat fortfarande? I eftermiddag blir det något helt annat hos oss, för Lukas vill ha riktig mat innan han åker hem. I kväll tar våran Lukas nattåget ner till Stockholm, och jag tycker givetvis att den här veckan gick alldeles för fort. 
Ett av våra fyra köksfönster, och jag börjar faktiskt bli lite less på allt julpynt, redan. Men de får väl hänga några dagar till eller tills min man känner för att plocka ner allt. Han envisas oftat med att ha allt framme till tjugondaknut. Vilket inte jag vill 😝 alltså får han ta hand om allt då han är less. 
 
Jag läser, om någon undrar och ser på filmer, skriver en blogg och läser någon blogg. Ungefär vad jag orkar just nu. 
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: