Min vecka så här långt

I går fick förskollärarna i förskoleklass i Boden ta del av en riktigt bra föreläsning/ Workshop. Jessica Ekberg och Monika Lång har skrivit en bok tillsammans, "Bokstavstema" vilket kan ha varit skälet till att jag hittade dem på nätet. Vilket barn skulle inte jubla av att få träffa Julia Julgran och Teknikern Tore?!
 
De här två lärarna har arbetat tillsammans med var sin förskoleklass i många år. Under åren har de utvecklat ett fantastiskt arbete i förskoleklass. Ett arbete som vi fick ta del av under måndagseftermiddagen. 
 
En bokstav per vecka, förutom i december då de arbetar med samma bokstav i tre veckor, och givetvis med J. Varje måndag kommer någon av deras kollegor på skolan in och hälsar på som någon bokstavskaraktär. Det måste ju vara hur skoj som helst för barnen på deras skola att lära sig mysteriet med bokstäver, bokstavsljuden och det lite knepiga med att forma alla olika bokstäver. 
De har en tydlig förankring i styrdokumenten med sitt arbete. Vi fick massor med spännande förslag på hur man kan arbeta med sexåringar utan att det blir för skolifierat och samtidigt inte "bara frilek". För att barn inte ska tappa intresset innan hela alfabetet ljudats igenom på alla möjliga vis krävs både dramatik och pedagogik. Det hade Jessica och Monica skapart en härlig mix av. 
 
I dag fick jag möjlighet till både frissa och annat viktigt som man ibland måste göra. 
Njuter av den där stunden hos min frisör Ann-Sofie. 
Vilken tur att frissörer finns!
Jag kände mig både yngre och piggare efter den stunden. 😉
 
 
Hemma har jag haft barnbarn på besök.
Axel kom först, och efter att vi läst ett kapitel i vår julbok fick han ett paket. Hans morfar hade lagat middag och han åt med god aptit och sedan fick han bråttom på innebandyträning.
Precis då Axel åkt dök Olivia upp med lillebror, mor och far. Jag läste samma kapitel igen och sedan paket från adventskalendern. Vi har ju två olika i år. 
Lite glögg och pepparkakor. 
Min man hade köpt en chokladask åt mig, hur tänkte han då? Jag kan ju inte sluta äta praliner då jag börjat typ. Men jag bjöd generöst av den, så blir förfallet inte lika stort. De här två småtrollen älskar att rita och pyssla. alltså plockade vi fram allt möjligt pyssel. Jag fick veta att min äldste son skulle till Göteborg i morgon för ett möte i två dagar och jag och Olivia planerade lite roligt som vi två ska göra framöver. Sedan blev det dags att åka hem för de små, och då hade en av dem gömt sig.
Både jag och hennes pappa fick leta både högt och lågt innan vi hittade Skruttan.
Försöker planera in allt jag vill få in i december och börjar inse mycket motvilligt att vissa av dessa planer inte går att klämma in...så trist att det är så få dagar kvar till julafton.
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: