Julbord

Det här julen till, tycker i alla fall jag, att äta julbord en gång innan julafton. Inom offentlig sektor är det inte självklart, att man blir bjuden på mat av sin arbetsgivare. Men väldigt viktigt anser jag att som chef få visa den uppskattning man känner över det goda arbete som görs varje dag hela läsåret igenom. Bekräfta sina medarbetares goda arbete kan man givetvis kan göra på många olika vis. Som lärare minns jag i alla fall hur roligt det var, de gånger vi fick vara i centrum för något trevligt. Att för en kväll få glittra lite mer än vanligt och skratta tillsammans över allt och inget ger en extra dos av energi. Energi som det krävs massor av i vårt arbete.
På gymnasiets restaurangprogram finns en riktig restaurang, allt för att eleverna ska få träna i så autentisk miljö som möjligt.  I går var vi där, alla som ville från vår skola.
 
 
Roligt, att få klä sig fint och plocka fram de glittrigaste örhängena för en kväll med dem man arbetar med hela dagarna. Istället för att lösa problem och planera den goda undervisningen få tid att prata om livet utanför skolans väggar. 
I år var det inte buffé utan bordsservering. 
Så himla gott!!!
Hjorthjärtat fick vara för min del. Godast av allt så några. Jag kan bara inte äta hjärta, något som tar emot...
En lysande kväll, med den bästa julmaten, lagad och serverad av framtidens restaurangägare, kockar och servitriser.
I morgon Lucia, och den vackraste högtid vi har, enligt mig. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: