Förkyld, usch och nej!

Jag har i och för sig hållt mig frisk rätt så länge, för att vara jag. Sist jag hade feber var under påsklovet. Nu har jag druckit en vitamindryck som man blandar ihop av ett pulver. Dyrt men det hjälper i alla fall för att hålla sig frisk. Allt jag hade tog slut för drygt två veckor sedan, och nu snorar och nyser jag i ett. Sedan är jag ju ledig, och då brukar jag bli sjuk, men ingen feber än vilket är bra. 
Så magiskt vacker var himlen denna morgon. Några dagar med kyla har gjort att både renen och snögubben står kvar. Däremot var det blåsigt i dag. Vår granne hade varit ut på älven med skidor men gav upp p g a de hårda vindarna. 
Jag har sovit länge, skönt! Läst en del, vilket är bästa sysslan då jag vill få min stressade hjärna att tänka färre tankar och mitt hjärta att inte oroa sig så mycket för allt och alla. 
Bada med badbomber som fräser och skummar och doftar alldeles underbart är en lisa för själen, och allra bäst efter en joggingtur i några minusgrader. 
Dricka te med mina gulliga svärdöttrar är skoj. 
I går med Lovisa som har gav mig en massa nya kunskaper om franska ostar och annat spännande hon fick ta del av under sina somrar hos sin mormor och morfar i Frankrike. I kväll blev det en kopp te med Madde och med små trötta skruttar som skrattade ena minuten för att sedan reta varandra tills någon blev ledsen och jag fick trösta denne någon, 💕 så fint! Sedan åt de sitt kvällsfika och åkte hem för att sova. 
Fikat hemma hos min faster som nu bor i Boden. Hon ville att jag skulle handla lite åt henne, så jag lämnade min mamma och henne med var sin kaffekopp och promenerade i väg till COOP för att handla. Tillbaka från affären satt vi med FB och jag sökte fram kusiner och andra bekanta till min mamma och faster så att de fick se foton och fick lite ny information om dem. Det är så vi får kunskap om våra vänner i dag.
 
Fikat en massa som vanligt, och så himla trevligt tycker jag. Nu ska jag i alla fall bli lite mer återhållsam, kanske en semla någon gång...men bara någon gång.
 
I morgon åker min mamma hem, Joel och Lovisa åkte i dag för att fira nyår i Åre och Lukas åkte på annandagen. Alltså är julen över med besked, och vi packar eller jag borde packa nu för i morgon tar vi tåget till Riksgränsen jag och min man. Innan vi ens har åkt känner jag att jag kommer att sakna mina barnbarn, och samtidigt känner jag behovet av lite egen tid. Det finns en längtan efter att få grotta ner sig i roliga, spännande böcker, ta långa skidturer, om det går på grund av väder och vind, och prata om livet i allmänhet. Samtidigt som jag vill rå om mig själv vill jag ha alla min kära runt om mig hela tiden, och det två behoven  är inte alltid så lätta att förena.  
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: