En lördag med Olivia!

I flera veckor har vi planerat för den här lördagen, jag och Olivia. Men så har hon blivit bjuden på kalas och annat som fått gå före. 
I går var det dags till sist, min lördag med Olivia. Lunch hemma först innan hon fick ge sig iväg med sin farmor. 
 
Vi började med att kika på leksaker och önska julklappar. En stund på en pysselaffär blev det också. Olivia köpte lite smått som hon skulle ha till sitt pyssel hemma. Sedan blev det en sväng in på Akademibokhandeln där jag lite diskret handlade några små saker till vår egen adventskalender. 
Inne på Smedjan kunde man julpyssla, och det gillar Olivia, så vi stannade till en stund vid pysslet.
-Ska vi titta på kläder? sa jag förberedd på att hon inte ville det.
-Ja.sa hon genast, och så fick hon prova några klänningar, för det var precis det hon ville ha. Inte tröjor som hennes mamma sa till mig att hon kunde behöva. Hur gör en farmor då..köper både och kanske?😳 
 
Väntar och ser vad Tomten säger 😜
Fika så klart, och idag belv det BO:s. Godaste saffranssemlan jag ätit!
Så blev då klockan 14.00 och vi tog oss till Stadsparken där det precis var dags för årets julkalender. Den spelas där varje dag fram till och med julafton. I 25 år har Luleå kommun bjudit på detta skådespel, och så uppskattat! I år hade Tomten bestämt sig för pension, tror jag  eftersom han helst bara ville fylla i korsord och åka runt med sin husbil, och då blir det problem vill jag lova!!!
 
Allt löste sig dock till allas belåtenhet. 
Vi promenerade iväg från Stadsparken och funderade lite på TomteNissen och TomteStinas bekymmer. Det blev buss till farmor och vi ringde Olivias föräldrar med hälsningar om att hon skulle stanna en stund hos farmor innan hon fick hämtas. Nu skulle en lucka öppnas och ett paket från paketadventskalendern.
En fin adventskalender, den Stina kom med, eftersom det bakom varje lucka döljer sig något vettigt, så som en liten pysselbok, målarbok eller en bok att läsa. 
 
Mysigaste lördagen på länge! 💕
 
♥ Maria
 
 
 
Kommentera inlägget här: