En favorit i repris

När man får ändra sina planer bara så där. Ta en semesterdag i all hast, inte något jag räknat med, men fick inte ihop mina åtaganden annars.  Min positiva personlighet såg fler möjligheter med dagen, än hinder. Så med facit i hand fick jag tid för både det ena och det andra denna dag, en fin dag, med andra ord.  
En skogspromenad när dagen grytt och innan mörkret faller. Det gäller att vara snabb den här tiden på året, då det nästan inte hinner blir ljust innan det blir mörkt igen. 
Vi hittade mystiska sagoväsen, som stod där förstenade när vi passerade. 
Vi har läst dagens kapitel, gårdagens och kapitel flera dagar tillbaka i vår julbok  för att komma ikapp,eftersom Axel haft så mycket annat för sig den senaste tiden. Paketöppning förstås, och idag var det något som krävde en del av mig.
Origami, med instruktioner och superfint papper att vika med. Vi fick ihop till en liten ask med hjälp av manualen. Sedan hade Axel egna idéer om vad man kan använda så fint papper till. 
Han klippte så där tusen snöstjärnor av det dyra pappret. Hans "kloka mormor" lät han hållas, yrkesskadad som hon är, för det gynnar ju kreativiteten att få utlopp för sina egna tankar och idéer och samtidigt tränar han sin finmotorik  - tänkte hon.
 
När jag ändå har lite tid hemma en vanlig måndag, skulle jag kunna uträtta några ärenden i stan tänkte jag och frågade Axel om han hade lust att följa med. 
-Nej det vill jag verkligen inte, sa han med betoning på inte.
 
-Okej, men om vi fixar mina ärenden och sedan skuttar Storgatan fram till Stadsparken så får du se på Adventskalendern där, och vilken tur, nu var han med 😉 
Alla skolbarn är lediga den här måndagen, för att deras lärare ska få tid att sätta betyg och omdömen. Alltså var det väldigt många barn som hade hittat till Stadsparken. Även någon förskola som kom med buss precis då vi kom. Jag råkade säga något om att nu blir det fullsatt, hoppas vi hinner få en sittplats. 
 
-Vi hinner, för de måste stå  på led och vänta på sina fröknar, sa Axel!
 
Vi hann, och förskolan hann de med, att få de sista sittplatserna den här lite dunkla dagen då snöflingor yrde och la sig som ett tunt täcke på marken. 
Lika spännande i dag som på lördag då jag var här med Olivia.
Vi sa hej till Tomtens fru innan vi åkte hem.
 
Axel konstaterade att den här lösningen på vem som ska ta över efter tomten då han inte vill vara i tjänst längre inte gäller hos oss.
 
-För våran tomte, är ingen tjej, och han kommer på julafton, eller hur mormor?
 
Tänk om vi ändå skulle ha en TomteStina  på julafton...
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: