De sista dagarna...

De sista dagarna på detta år och vi tog tåget hit till Riksgränsen i går. Skönt, eftersom det var blixthalka över nästan hela Norrland. På radio varnades det och man avrådde folk från att ge sig ut i trafiken. Jag visste ju att Joel och Lovisa var på väg till åre, och det kom ständigt nya rapporter om avåkningar, krockar med mera. Inte orolig alls 😱. Jag ringde och fick inget svar, skickade SMS och till sist ringde Joel och sa att trafiken går i 60 kmh och det är inte så himla halt ändå, konstigt. Jag bad honom höra av sig då de kommit fram, vilket de gjorde, och jag kunde sluta oroa mig, eller jag läste min bok vilket gör att jag inte kan oroa mig, tjoho!
Vi hade tänkt ta morgontåget, men det var fullbokat från Kiruna. Alltså fick vi ta ett senare tåg, och därmed det sista som går varje dag från oss till Riksgränsen. Sååå himla dåligt av SJ och Norrtåg tycker jag! Norrtåg kör inte ens till Gränsen, de stannar i Kiruna och vänder. Men SJ, SJ gamle vän sätt in ett senare tåg, i alla fall torsdag och fredag eftermiddag. Då kan man arbeta några timmar och ändå hinna hit. 
Så mycket mer snö än då vi kom hit i fjol ungefär samma tid. Klockan var strax före 17.00 så vi skottade en stig, så vi kom in. Snön var så blöt och tung, termometern visade på en plusgrad. Ute spred sig en svag doft från en grilleld, och vid den stora grillplatsen till vår Bostadsrättsförening satt några och grillade. Allt såg supemysigt ut i den dunkla midvinterkvällen.
 
Vi fixade en middag av det vi hade med oss, och av vad jag lyckades köpa på ICA här. Det blev räkor, kokta ägg och sallad av endast tomater och lite bröd. Det var tomt på vissa ställen i hyllorna, ingen sallad alls och jag frågade om de får hem varor före nyår.
 
-Det beror på vädret, sa tjejen i kassan. 
 
Ja, det vet vi ju, men jag hoppas att varutransporterna kan ta sig hit så jag kan köpa det jag tänkt för nyårsmiddagen. Annars får jag tänka om...
Lite gott att dricka har vi med oss, och lite nödkost för vis av erfarenhet vet vi ju att det kan bli brist på vissa saker här.
 
Mejeriprodukter fanns det gott om på affären, så jag fick min yoghurt, men frukt var det sämre med. Tur jag hade lite i vår frys här, och att vi tog med oss av det vi hade kvar hemma.
Jag ska nog ta på mig lite kläder nu och vandra i väg till affären, tyckte mig se en varubil rulla upp för backen. Min man skottar redan, han skyfflar ner det som tynger på taket till vårt trapphus just nu. Jag sa att jag också ville skotta, men han avrådde mig p g a min förkylning. Vi får se vad jag orkar då jag kommer tillbaks från min "shoppingtur" på ICA 😅
 
Njut av årets sista dagar!
 
♥ Maria 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: