AW i juletid

Så här dagarna före julafton maxar vi vår agenda med trevligheter. I går var det julAW med vänner på Still i Luleå.
I väntan på vårt bord. Osmo, Lukas tränare sedan han var fem år ställer lite frågor om hockeylivet i Sollentuna. Skoj, att Lukas ville följa med oss, ett tag i alla fall. 
Old Cuban, en superfräsch drink innan maten. 
Peter och Lenita tog initiativet, och vi hakade så klart på. Att träffas så här prestigelöst en kväll mitt i all julhets, en hets som vi försöker hålla oss ifrån...så där i alla fall. Monika och Lenita, som är systrar har skapat ett nytt sätt att fira jul på hemma hos dem. Inget julbord, utan en femrätters meny istället. 
 
Skulle inte gå hos oss, eftersom julbordet är hela grejen med julen säger min man. 
Valet av mat...svårt eftersom det handlar om smårätter och flera val som ska göras. Eller så tar man kvällens afterwork meny. 
Min favorit här, en regnsbågsforell med goda tillbehör. Sedan tog jag reninnanlår också den en smakfull rätt. Lagom mätt på två smårätt eftersom jag absolut måste orka en efterrätt också.
Så smarrig! Kokosdröm med choklad och annat mumsigt. 

Lukas drog iväg och vi blev kvar i spännande samtal om tv-program och annat så som kommunpolitiken i Luleå. Lagom trötta tog vi bussen hem med Monika och Osmo, medan Peter och Lenita promenerade till Charlottendal där de bor. 
 
Hemma hos oss hade alla våra julgäster precis anlänt. Min mamma med buss från Korpilombolo, och hur man tar sig de 4 milen från byn hon bor i ,till bussen i Korpis är en gåta. Kommunikationerna är inte värst bra i glesbygden, om man inte har snälla släktingar och vänner som kan köra en. 
 
Joel och Lovisa hade också hunnit komma hem från Umeå där de bor, medan vi var inne i stan. Jag kokade te och vi pratade om livet i allmänhet fram tills vi nästan somnade sittande.
 
Nu ska jag julhetsa lite i några dagar!
 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: