Att längta...

Jag planerar lite smått för julen, lite för en födelsedag och möjligtvis finns mer att planera för, men jag försöker ta en sak i taget. Längtar mest av allt tills mina barn kommer hem som inte bor här i stan längre och att få träffa min mamma som inte haft tid att komma till oss på väldigt länge. 
Julklappen jag fick av pedagogerna på skolan. Så fint inslaget och det är ju nästan lika viktigt som innehållet, tycker jag.
På fredagen hade jag inte en minut över för att njuta av att få öppna en julklapp. Julklappar ska man öppna långsamt. Alltså sparade jag de nöjet till lördagsmorgonen. För hur gammal jag än är, så gillar jag att både ge och få julklappar 😊
Den här fina fina haren med en tomte på ryggen, gömde sig i paketet. Den är ju en kompis till den stora tomten jag fick av pedagogerna förra julen.
Så sagolikt vackert med de här porslinsfigurerna!
Nu i december försöker jag läsa med så lite ljus som möjligt, vilket går si så där. När jag inte ser bokstäverna tänder jag en lampa motvilligt och dimrar ner så mycket det går, utan att behöva gissa mig till vad bokstäverna bildar för ord och meningar. Knäppt ju, men mysigt.
Jag vill helst inte dölja mina gamla fönster med gardiner, men när sommarsolen börjar lysa in genom fönstret i den arla morgonen måste jag ha något som täcker vårt sovrumsfönster. Vi har haft alla möjliga rullgardiner, hissgardiner och persienner i det här fönstret under åren. Det senaste var en gardin i tjockt sammetstyg, och den drar vi för till natten. Vilket inte behövs nu, då det är mörkt nästan dygnet runt. Alltså letade jag fram en tunn skir linnegardin från linneskåpet och hängde upp i helgen. 
 
Om någon månad måste sammetsgardinen tillbaka, men tills dess...
njuter jag av mörkret och tindrande stjärnor både på himlen och i mitt fönster. 
I morgon är jag ledig, slösar bort semesterdagarna som jag inte fått möjlighet att ta ut tidigare i år. Ska sova tills jag vaknar, sedan ska jag börja dagen med att städa, och fixa till lite ute på glasverandan. Baka något och kanske träna, vi får se. Känns bara så himla skönt att få en ledig dag.
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: