Städdag

Vilken inspirerande rubrik, städdag.  Det var i alla fall det jag gjorde hela dagen i går. Städade hemma först, och vid lunch cyklade jag till Frida och hjälpte henne med framför allt Axels rum. Axel var hos sin pappa och då passade vi på att tömma allt, och sortera leksaker.  LEGO, spel och tusen bilar och lite till av allt annat som finns i ett barnrum.
 
Jag tog en korg, hällde ut allt, och så sorterades det. Slänga? I kartong och spara? I påse och skänka bort eller tillbaka i rätt låda eller korg. Så höll vi på i timmar kändes det som. Allt vädrades och tvättades, golven skurades och fönstren blev putsade.  
Här började vi bli rätt så klar, och jag kom på att jag inte ätit sedan morgonen. Men vi skulle ju möblera om lite också. En byrå flyttades och en hylla fick åka ut.
 
Frida fick ett skrivbord då hon var liten, ett som faktiskt målades grått då. Kanske det skulle passa i Axels rum nu? Skrivbordsstolen fick hon också då hon bodde hemma, men lite senare, kanske gick hon på högstadiet då? Stolen hade hon i sitt förråd, men skrivbordet var utlånat till Gustav och Madde. 
Inga problem, sa Gustav du kan hämta det. Alltså fick hennes pappa kör hit det och vi blev nöjda. Lite slitet efter alla år, men ok. Nu hoppas vi att Axel ska bli nöjd då han kommer hem igen. 
 
Inte lätt att få till ett rätt så litet rum, men efter vår rensning och sortering blev det ändå fint.
Frida har inte hunnit måla alla stolar än, men de som var färdiga var så fina. Färgen var så rätt, ljus men inte vit och inte grå utan något mitt i mellan med en dragning åt det röda. 
Jag tror att jag ska ha samma färg på de stolar jag så småningom ska ha i Gränsen. 
 
Den här lördagen fick ett så himla trevligt avslut då min kusin med man kom förbi oss. 
Ingela och Ilka bor i Kiruna, och var här över helgen. I vanliga fall brukar det bli någon skidtur med dem på våren, men den här våren lyckades vi inte hitta någon helg då vi var i fjällen samtidigt. Något som jag saknade.
 
Så mysigt ändå att få sitta ute på glasverandan medan skymningen föll med dessa två. Bästa helgen!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: