Kick off i Piteå

Att inleda ett nytt läsår med en tripp till en av våra grannkommuner är världens bästa grej. Vi behöver alla omväxling, i alla fall ibland. Nya intryck och tid att umgås en stund utan krav på prestation är gott. 
Sedan är det guld, att ha gulliga speciallärare på skolan som bjuder in oss alla på fika till sin familjs släktgård på ett ljuvligt ställe alldeles vid havet. Tack Kicki!
Så himla fint och somrigt på alla sätt och vis!
Jag tror att Kicki sa att gården till vänster är från 1700-talet och huset rakt fram ca 100 år yngre.
När vi, 35 pedagoger sladdade in på gården hade Kicki och Mona fixat kaffe och te, ställt fram fika och ordnat med sittplatser ute på gården åt oss alla. Just då kom regnet, och inte ett fint sommarregn, utan värsta skyfallet. Vi fick helt enkelt bära in allt och sedan hade vi det gott och varmt överallt i alla rum i huset. 
Här har Kickis mans familj bestämt att inget ska förändras, utan allt ska få vara så som det en gång var på 1950-talet. 
En mysig stund då alla fick chans att berätta om sin sommar och annat viktigt innan vi åkte vidare till Piteå för att börja arbeta på allvar. 
 
Jag frågade lite försynt av Kicki om jag fick kika in i 1700-tals huset. Så klart att jag fick det 😜 Det allra mest spännande var ju huset som nu är under renovering. Oj, vad jag går igång på gamla hus som bär på livsöden som studsar mellan timmerväggarna. 
Vi var några nyfikna som försiktigt trippade in i huset...
Med ögon fulla av förundran över allt som var bevarat i orginalskick gick vi omkring i rummen. 
Huset är väldigt likt de hus som finns på Friluftsmuséet Hägnan i Kyrkbyn. 
Så himla fint det kommer att bli, då allt nu renoveras med varsam hand. Tänk att få vakna till detta, med kor som betar utanför fönstret och ett stenkast bort skvalpar vågorna in från Bottenviken. Jag kan fastna i sådana här gamla hus, men inte nu. 
 
För nu hade vi en hel del arbete som väntade på oss, så vi hoppade in i bilarna och tog oss ut till E4:an mot Piteå efter smala slingriga vägar. Fortsättning följer 😜
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: