Ostpaj
Recept på Stinas ostpaj;
3 dl fint rågmjöl
125 gr kallt smör
några droppar kallt vatten
Kör allt i en matberedare till en fin deg
Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter.
nagga degen med en gaffel och ställ den i frysen i 15 min.
Grädda sedan i ugnen i 200° i ca 10 min.
Fyllning
rör ihop,
200 gr riven hårdost blandas med 200 gr naturell färskost
1 dl grädde
1 krm salt och 1 krm peppar Grädda i 200 ° i 20 min.
Servera med löjrom, rödlök och creme fraiche. Gudomligt gott!
Den här fina keramikskålen fick jag av duktiga Anita Fåhraeus, klicka här!
Ser ni labyrinten som är så karakteristisk på skärgårdsöarna här i bottenviken. Anita är en riktigt duktig keramiker.
Själv försöker jag proppa i mig allt möjligt nyttigt. Kombucha dricker jag då och då och tuggar på tranbär och annat konstigt. Varför?
För att jag fått ont i halsen och känner mig risig igen, så less!!!
Jag hoppas att ni som kikar in här är friska och krya i alla fall, och njut av onsdagskvällen!
♥ Maria
Usch så jobbig förkylning du har, krya på dig och försök att ta det lite lugnt.
Kram lena