Dockhus

En del blir aldrig vuxna, eller så är det bara så att man "måste ha kvar barnasinnet annars blir man aldrig vuxen", så som Astrid Lindgren sa en gång.
 
Jag har en viss fäbless för roliga saker för barn. Vid en utförsäljning för ett tag sedan köpte jag ett dockskåp att ha hemma hos mig för mig och mina barnbarns skull. 
I dag får man ju allt i platta paket och får bygga ihop det själv. När jag kom hem med paketet skakade min man på huvudet och undrade varför jag måste köpa sådant hem till oss.
 
-Vi har väl haft nog med leksaker under årens lopp, sa han lite uppgivet.
Sedan fortsatte han med att säga att han minsann inte tänkte skruva ihop det.
-Nä, men varför skulle du behöva göra det, sa jag snabbt och kånkade upp förpackningen för trappan till vår övervåning. Det kan väl inte vara så svårt tänkte jag och ställde undan paketet. 
 
Axel och Olivia har kikat på paketet i några veckor nu och undrat...
 På söndag var Axel hos oss ett tag och började fundera över dockskåpet igen. Okej, vi bygger ihop det sa jag åt Axel och så satte vi igång. Ni vet skrvudragare är ett av det bästa verktyg som finns. Den var bra att ha. Efter ett tag fick vi hjälp av Axels morfar, han som inte hade tänkt hjälpa till.
Till sist hade vi fått dit alla delar. Det var rätt så skönt att få skruvdragarhjälp av en hjälpsam man. Tomt i huset, vi har ju inga möbler sa Axel lite bekymrad. 
 
-Jag har hört rykten om att Nissen som flyttar in före jul här hos oss har lite planer på gång, sa jag lite kryptiskt.
 
Det var nämnligen så, att alla möbler redan var slutsålda då jag köpte dockhuset. Vårt Fritidshem på skolan har köpt både ett hus och alla möbler i ett tidigt skede av utförsäljningen, då när jag inte ännu hade kommit på att jag skulle köpa ett hem. 
Möbler är överskattat, Axel hade en egen lösning på problemet. Så nu är dockhuset ett garage!
 
Eftersom jag fortfarande har barnasinnet kvar, ska jag nog fixa lite möbler allt eftersom med hjälp av Nissen 😊 
 
En liten detalj, som hör ihop med dockhuset, vi måste fixa till Lukas gamla rum. Måla väggar, tak och golv så att dockhuset kan flytta in där. Jag måste bara köpa målafärg först!
 
♥ Maria
Lena:

IKEA har en fin kollektion för vardagsrum och sovrum
Klart att Axel måste ha garage i sitt hus :-)

Svar: Tack för tipset! det får väl bli en tur till IKEA någon helg!
Moi

Kommentera inlägget här: