Studentbal

Så kom då dagen för balen. 
Lukas var klok nog, att inte ta på sig sin skjorta förrän det var dags att ge sig iväg. Axel, var glad över att få lite stänk av balstämning då han fick hänga med studenterna en stund.
I vårt kök satt jag, Lotte och Julia och väntade på att Anita, Lovisas mamma skulle komma. Medan vi väntade fikade vi min alldeles nybakade sockerkaka.
Så fort Anita dök upp tog vi med oss ungdomarna ut på vår gård för fotografering. Det var en kylig kväll, så tjejerna fick frysa en hel del i sina skira, tunna klänningar. Här Philip, Lukas kompis sedan de var små knott på förskolan  och Lovisa, Lukas flickvän.
Amanda och Lukas, som varit vänner sedan förskoleklass.
-Nej, nejnejnej, inte snusdosa och mobil i byxfickan!
Tjejernas håruppsättningar, så fina. Lovisas kusin Alva hade fixat hennes hår.
Vi fick ut ungdomarna i gröngräset bakom vårt hus. Klockan tickade på, alldeles för snabbt medan vi försökte få till de bästa bilderna. Vi hade inte så mycket tid på oss, ungdomarna skulle iväg med Alex som kom med sin stora bil för att köra in dem till Stadsparken där minglet startade 18.00
Vi fick iväg dem och också oss själva.
Sedan blev det en lång väntan i Stadsparken innan bilarna började rulla in. Se där, Karianne från min skola :-)
Hon skulle fota den här fina bilen som hennes son satt i, och så ställer jag mig mitt framför hennes objektiv. Oj, så tokigt, och typiskt mig.
Roligt, att se så många av Lukas tidigare klasskamraters föräldrar. Många av dem som gick i hans klass fram till nian fanns där och väntade precis som vi med kamera i handen.
Fina frisyrer på flickor jag inte känner.
Men se där, nu var det rätt bil, efter 40 minuters väntan dök de upp.
Det hade hunnit bli ett tjockt lager av avgaser längs Storgatan innan vi fick se dem skrida in i parken för en stunds mingel. 19.00 var det dags för balen i Stadshotellet på andra sidan gatan. 
Jag tråklade mig fram genom folkmassorna och hälsade hit och hälsade dit, och helt plötsligt stod jag framför Lukas och Wilma, kompisar sedan förskoletiden de med. Wilmas mamma hade precis fotat dem, så då fick de posera en gång till för mig.
Ja, det var allt innan balen, där inne äro vi icke välkomna. Det hade varit en riktigt rolig kväll har jag i alla fall fått höra idag. God mat och roliga upptåg i hop med spännande samtal om livet med nya och gamla vänner och klasskamrater. Jag hoppas att de dansade också...för de sa inget om den detaljen och jag glömde fråga. I kväll spelar de i alla fall brännboll någonstans i stan. 
 
Jag ska lägga mig snart, behöver samla krafter, för i morgon har jag massor att fixa inför studenten på fredag. 
 
♥ Maria
 
Angelica Wåhlin:

Men åh, vilka underbara bilder & fina par!

Svar: Tack snälla!Ja, de är fina ungdomar!
Moi

Kommentera inlägget här: