Studentbal och annat som stressar...

Jag har ju en del rutin när det gäller barn och tonåringar, det får man efter att ha gjort samma resa gång på gång.
Rutin och ändå inte, för det är aldrig exakt likadant. Varje barn är unikt och det är väl i och för sig alldeles förtjusande. Sedan var det väldigt längesedan någon av mina barn gick på bal, för Frida gjorde det och det är snart 16 år sedan. Gustav och Joel hoppade över den detaljen, det var inget de ville gå på.
 
Nu är det i alla fall dags för det igen, och jag minns inte alla detaljer som en mamma bör ha koll på. Inte riktigt, så jag ringde Lotte och fick allt enligt den senaste versionen, alltså hon hade en son som gick på bal i fjol, och som ska gå i år igen. Efter all information känner jag mig lugnare 😜
Olivia sov över hos oss i helgen, så mysigt! 
Tänk så skönt det var, då de var så här små och man visste var man hade dem då de somnat. 
Det som var lite jobbigt då, det var ju dessa tidiga morgnar. Jag minns att Olivias pappa vaknade vääldigt tidigt, 05.00 var inte ovanligt. Den här tjejen är rätt så lik sin pappa och hon vaknade 05.47, hej och hå! 
-Man kan hoppa studsmatta med pyjamas på sig, sa hon allvarligt och så på mig med sina stora bruna ögon.
-Ja, det kan man ju sa jag och gäspade lite.
-Kanske farfar vill stiga upp och dricka en kopp kaffe medan du hoppar...
 
Vilken tur, att farfar ville det och jag kunde sova en lite stund till. 
Sedan gick söndagen i en rasande fart. Massor av pyssel med lilla tjejen både ute och inne. Axel kom förbi och lekte med sin kusin. Ibland fick jag agera fredsmäklare, då båda två ville ha exakt samma sak exakt samtidigt. Det är väl så man lär sig att bli solidarisk och att dela med sig, tänker jag. 
 
Jag tittar på väderprognosen och ser att det lovar mulet väder och rätt så svalt i morgonkväll. Bäst att klä sig varmt, jag vill inte frysa medan vi väntar på alla studenter som ska mingla där innan balen. 
 
♥ Maria
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: