Lite mer Tyskland

Båt i värmen på Mosel var rätt nice. Jag ska ju inte utsätta mig för solen i för stor utsträckning med min ljusa hy, alltså har jag smort in mig med solskyddsfaktor 50 och försökt täcka min kropp så gott det går. 
-Jobbigt att cykla, kanske någon undrar, nej inte speciellt. Vi hade fina cyklar med 7 växlar som vi hyrt, även om några tjorvade lite. Kan ha berott på hur cyklisten framförde sitt fordon, eftersom vissa tävlade ibland osv. 
Hela sträckan vi cyklat längs med Mosel är kantad av fina större eller mindre byar.
 
Inte bara jag som gillar att fota, vilket underlättar. Vi har stannat lite nu och då för att fota, och för att dricka vatten eftersom det var rätt så varmt de flesta dagar. 
Hortensiorna, var gigantiska. 
Husen allt annat än tråkiga.
Madonnabilder och statyer här och där.
 
Vi studerade hus, träd, blommor och kyrkor. 
Var på vinprovning och,
provning av bubbel hos en trevlig familj som haft vingård sedan 1724.
Den här killen var lärling och hade sin farfar intill sig som mentor. Han hade sin framtid utstakad, efter att ha läst företagsekonomi, marknadsföring och annat viktigt på universitet skulle han ta över vingården. 5 hektar vinodlingar kräver en hel del. 
Här i vinkällaren på Vinoteket i Bernkastel fick man testa upp till 140 olika viner, vilket vi inte gjorde, men några olika sorter fick det bli, och vi fick en riktigt bra föreläsning där. 
Goda frukostar har vi fått varenda morgon. Här på hotellet i Traben-Trarbach
Middagsmaten, på det första hotellet i Bernkastel-Kues som var finast, hade också bästa maten. Här bodde vi även sista natten innan vi startade hemresan. Alltså åt vi middag här även den kvällen. Alla testade det röda vinet från trakten, ok men inte supergott.
Bilderna, inte ok för jag hade inte blixten med mig till min kamera. Det var lite för mörkt i restaurangen utan blixt.
 
En fin resa har vi haft och härliga männsikor att umgås med i spännande miljöer.  
 
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: