Förbereder dop

Jag tog tag i mitt uppdrag på fredag morgon, inför dopet av vårt yngsta barnbarn. Baka tårtor, fixa chokladbollar med mera. 
Jag är så himla glad för att min bror med sambo och dotter kom till oss nu till dopet. Anita är guld värd då man har mycket att göra. Hon har hjälpt till med att garnera tårtorna och fixa kring allt inför mottagningen efter dopet som var hemma hos oss. 
Jag bakade tre långpannetårtor och en prinsesstårta. Det skulle komma 47 vuxna och ett gäng små kottar. Svåraste av allt är ju att veta hur mycket man ska baka. Men hellre för mycket än för lite.
 
En annan svår sak är att rymma allt innan dopet, att få plats i kylskåp. Vi har haft lite tur eftersom Hanna flyttade från vårt gårdshus på måndag, och det är tomt just nu, så kylskåpet där har kommit till användning. 
En annan trevlig sak är att bordet som jag önskat mig i flera år, helt plötsligt stod på altan på fredag kväll.  Min man och snickarsonen Joel kom hem från deras fiskresa på torsdagkväll och sa att de skulle slå ihop bordet på fredag. På kvällen efter allt bak målade jag bordet första varvet. Det behöver målas ett varv till, men det hanns inte med nu. Det gör jag någon dag till veckan. 
 
I kväll kommer våra Stockholmsvänner på middag. Birgitta ställer ut sina tavlor på "Konst i det gröna" här i Luleå i helgen och vi har ju haft en massa annat på g men i kväll ska vi träffas, så roligt!
 
Mer om dopet en annan dag.
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: