Julknytis...

När vardagen är full av allvar och agendan mer än fulltecknad är det så himla trevligt att träffa sina kollegor utan ett enda allvarskrav. 
Jenny, hade med sig två paket till kvällens julklappslek, en från henne själv och en som hennes man bidrog med, så snällt!
Vi var hemma hos Annevi som kläckte idén om ett knytis alldeles innan jullovets inträde. Jag hakade på, snabbt som bara den, ifall hon skulle ändra sig ;-) men det gjorde hon inte. Vilken tur! 
 
Först husesyn, det hör till.
Bordet var dukat, så fint!
Mina kollegor sitter aldrig still, inte lätt att fota dem inte.
Kerstin hade bakat mjuk bröd och Annevi tunnbröd. Så goda bröd med julskinka, som Kerstins man hade fixat. Jag var superhungrig efter en intensiv dag utan lunch, det kan bli så även om man har semester.
Annevi hade gjort currysill som jag kan rekomendera. Jag ska göra en sats själv av den i morgon. Värdinnan bjöd på en hemlagad julgröt med allt gott till. 
Efterrätten, Saffranspannacotta som jag hade med mig. 
Vi hade så mycket att prata om så vi höll på att glömma bort julklappsleken. 
Innehållet i en av julklapparna. Nu för tiden är det inte änglar i ett änglaspel, utan delfiner. Vi fastnade alla för en kort stund med blicken fäst på snurrande delfiner, och minnen från änglaspel i vår barndom dök upp hos oss alla. Vi konstaterade att vi nog var i behov av just en stilla jul med ett tänt ljus att stirra i, eller ett änglaspel...
 
Tack för en fin kväll!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: