Hur fint det kan vara...

Mitt i allt kaos i livet kan det också vara väldigt fint. Fint på olika vis. Kaos är det ibland, antingen i huvudet eller i miljön. Jag har som så många andra haft en arbetsvecka med massor av jobb, ibland lite kaosartat när det klumpar ihop sig och timmarna inte ser ut att räcka till. Helt plötsligt är det fredag och när jag ser tillbaka på veckan som var, så fanns det så mycket fint i allt som hamnade i mina händer.
Kylan har kommit och en av dagarna då jag åkte till mitt jobb, var det regn, regn och helt plötsligt när jag körde in i min jobbkommun dalade snöflingor ner. Tur jag var klädd i ylletröja och klänning :-) För klänning är faktiskt rätt så varmt, tro det eller ej. 
Efter att ha packat och burit allt från mitt kontor så att målaren kan börja på måndag morgon hade jag först ett möte med förskolans pedagoger, alltid mysigt att komma dit en stund på fredagarna och få ta del av de minsta barnens vardag.
 
Sedan hade jag mitt fredagsmöte med fritidspedagogerna och förskoleklassläraren Yvonne. Här på bild Yvonne och Elisabeth, alltid så tjusigt klädda. 
Eftersom jag inte hade någon egen arbetsplats på skolan så blev det lite svårt att arbeta som vanligt. Jag fixade ändå lite fakturering och attest av frånvaro, komptider etc i vårt personalrum. Sedan ringde jag min chef och sa att jag kortar av den här fredagen. Jag åkte till Luleå, och fixade en massa inköp som jag inte haft tid med tidigare.
 
En underklänning i siden, nya strumpor i ylle och ett par jeans åt sonen och lite till fick följa med hem. Hittade däremot inte mina favoritstrumbyxor vare sig från Falke eller Swedish stockings, så dem har jag klickat hem från nätet. Jag har en känsla av att sortimentet på många affärer minskar, förmodligen på grund av all näthandel. Synd!
 
Det blev en snabb dusch och fix i rasande fart, för 18.30 skulle vi vara ute på Brändön.
Lite sen blev vi, på grund av mig och mitt shoppande. Det är så grymt fint här ute. Kicki och Kurt bor i det hus som funnits i Kickis familj i flera generationer. 
Lite smått och väldigt gott, med bubbel till. Bättre start på helgen kan man väl inte få?!! 
Maten var mumsigt god, rullader med stekt svamp,vitlök och smaksatt ost i mitten, inlindade med baccon i en smakrik sås. Rotfrukter till det och ett fylligt rödvin satte pricken över i:et.
Efterrätten, oj så god!!! En kladdkaka med chokladbollssmet som glasyr och punchgrädde till. Te serverat i den här fina kannan. Min man förstår inte mig när jag säger att man kan behöva lite nytt porslin ibland, men porslinet är minst halva nöjet med maten och fikat tycker jag.
 
Klockan gick mot natt och vi surrade på om allt intressant som livet bär med sig. Sedan hem, för några timmars sömn, för 05.00 ringde mannens klocka, och sonens en kvart senare. Han skulle flyga till Stockholm för matcher där nu i dag och i morgon.
 
Hej och hå, det blev inte så lång natt, men vi får väl sova i kväll då...
Jag önskar er alla en fin lördagskväll!
 
♥ Maria
lars:

Huj en sån innehållsrik dag, tack för alla fina bilder. Vilken fest ost kex och dryckesjom läskande

Svar: Tack för en fin kommentar! Livet bjuder på guldkanter ibland och då får man passa på att njuta! Ha det gott!
Moi

Kommentera inlägget här: