Avslutning av mattelyftet

Egentligen är det inte avslut utan det är nu det börjar. Förskollärarna på skolan har under det här året utbildat sig i matematik. Själva utbildningsinsatsen är nu till ända och det ska man fira.
Ulrika i mitten, är den som handleder hela skolans lärare och förskollärare i matemaik och "mattelyftet". 
Det är en stor prestation, att arbeta 40 timmar per vecka och till det kompetensutveckla sig. Även om de får viss kompensation för all tid de ägnat sig åt studier så är det i stunden tufft. 
Till hösten finns en plan,  vi har planer för allt ;-) hur allt ska konkretiseras och göra skillnad i arbetet med barnen och eleverna i förskolan och förskoleklass med fokus på matematik. Hur som haver, så var det ett delmål i går som vi firade.
 
Vad gör ni en fredagkväll?
 
Vi har varit på vippen att åka till Umeå, för att skjutsa en brännbollssugen son...brännboll eller? Alla hans icke hockeyspelande kompisar åkte dit redan i går. Spelar man hockey på elitnivå, så får man inte ledigt hur som helst. Han tog sig dit, efter träningen i kväll med andra hockeyspelande killar vilket var bättre än att åka med mor och far tyckte han.
 
I Umeå är nog hela Luleå kommuns ungdomar just nu och typ, spelar brännboll. Vi åkte inte dit, men oron finns om man tänker på det...alltså gör man knappt det, slöseri på energi, eftersom jag ändå inte kan göra något åt något just nu.
När jag kom hem från jobbet i dag hade de övriga barnen och barnbarnen droppat in och väntade på att mormor skulle fixa palt. Ja, min mor har kommit på besök och då bjuds det på blodpalt. Efter maten fick barnen lust att pröva deras fars skylift som han hämtat hem från Malmfälten. 
Högt upp i luften for han, vår snickare. 
Frida ville också hänga med, men det ville inte hennes lille son att hon skulle göra. En varm och skön försommarkväll och det blir inte mer spännande än så här ;-)
Nu grönskar det...och våren går i blom! 
 
Jag önskar er en skön fredagskväll!
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: