Lite Göteborgstips

Göteborg, en sådan mysig stad som man skulle kunna bo i, nästan i alla fall. 
Mat från ett gatukök med lite piff! På Magasinsgatan alldeles intill Artilleriet,en mysig affär där jag hade kunnat handla en hel del.
Hela Magasinsgatan och gatorna intill var ett supermysigt område med roliga affärer och mysiga caféer och restauranger.
Grandpa, 
Det här M:et hade jag gärna haft i min bokhylla, men det kändes lite otympligt att släpa med sig hem.
En Kavatbutik, ett Mecca för barnfamiljer. Jag köpte Kavatskor till mina egna barn då de var små, och det är superskor för små fötter. Axel fick ett par att trampa runt i, i sommar. En febrig liten gosse som nästan bara har varit sjuk sedan han började på förskolan.
På lördag hängde vi med Alexandra, mina barns kusin och min mans systerdotter. Här i Haga, skulle vi ha ätit lunch, men det var väldigt många med oss som tänkt det samma. Eftersom det inte fanns ett enda ledigt bord här så vandrade vi vidare.
Och mötte PositvRosa.
Sedan hamnade vi här på Linnéterassen. Huset hade gamla anor, här var Oskar II på besök på sin tid, då det var ett glädjehus, huvaligen.
Så roligt det var, att bli guidad av en Göteborgstjej i Göteborg. Eller lite norrlänning är hon ju, med sina rötter till hälften i Norrland.
Och jag åt...fisksoppa igen. Den absolut bästa soppan den här helgen. 
Timmarna gick väldigt fort, och jag missade en hel del som jag hade tänkt hinna med, men det får väl bli fler Göteborgsbesök framöver. Botaniska trädgården, Röhsska museet, 23 heaven, Dorsia, ja, det måste bli fler besök.
 Vi bodde på Scandic Rubinen på Aveneyn, ett fint hotell med takterass, lite småkyligt dock denna lördagkväll.
Synd bara med allt våld som förmörkar den här stadens charm.
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: