Fysikprov

Hej och hå, så mycket elektroner och protoner som snurrar i mitt huvud blandat med annat smått och gott, så som Ohms lag och Leilas kladdkaka.
När jag kom hem från jobbet idag såg köket ut som Jerusalems förstörelse, eller inte riktigt så ödelagt, men minst sagt kaosartat. Och där höll Lukas på med kladdkakebak.
-Kan du duka fint i vardagsrummet, säger han och häller smeten i formen. 
-Men du har ju fysikprov på onsdag, säger jag, lätt stressad.
-Det är lugnt, jag har pluggat på skolan, säger han och verkar oroväckande lugn.
 
Vilken dag, måndag och fler och fler som blir sjuka på skolan, både pedagoger och elever. Vi hade verksamhetsråd i kväll, och båda pedagogerna som skulle delta blev sjuk. Det löste sig dock ändå, som tur var :-)
Men, innan mötet skulle jag i all hast värma lite mat i mikron...och när jag öppnade luckan vällde rök ut, oj, oj ,oj. Vårrullarna jag värmde blev lite väl värmda, oätliga och brandlarmet gick igång. Jag ringde och meddelade att det inte brann, bara nästan. Men räddningstjänsten fick göra ett besök ändå och avlarma. Och jag har vädrat och vädrat innan mötet. Nu kan man bara ana en svag doft av brända vårrullar.
 
En liten bit av Lukas kladdkaka fick ersätta middagen för mig idag. Och den var rysligt god. Receptet - Leilas kladdkaka som han hittade på nätet.
-Varför valde du just det receptet frågade jag.
-Vi hade bara två ägg hemma och det var enda receptet på kladdkaka med två ägg i, svarade han.
Ja, och så blev det sista utvecklingssamtalet för mig som mamma på Kråkbergsskolan. Mia, Lukas mentor och den bästa mentor man kan tänka sig höll i det sista samtalet innan gymnasiet i höst. Hon vet hur det är att vara mamma till tonårssöner och hon känner igen sig själv i Lukas, vilket underlättar ;-). Mia slutar på skolan om en månad, så tråkigt för skolan och samtidigt önskar jag henne lycka till med det nya, spännande hon ska till. 
 
Mia är musiklärare och hon säger att min son har en en riktigt bra sångröst, ja och så kan han baka kladdkaka. På fredag är det prov i fysik, men då ska Lukas spela hockey i Östersund, så han får göra provet redan på onsdag, och hans mamma känner sig lätt stressad över detta, men inte han, som var sötsugen i kväll och slängde i hop en kaka istället för att plugga fysik. 
 
Nåja, efter att vi fikat har han läst om U = R x I,  att det är kortslutning i en elektrisk krets där det inte finns någon resistans och han har förklarat vad spänning och ström är, allt medan hans mamma städade undan i köket, så förhoppningsvis går det bra på onsdag...
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: