Kikar in en kort stund...

Innan jag somnar en liten update, så här på kvällskvisten. 
Fredagslunch, ett återkommande inslag här på bloggen 😊 En liten skara den här fredagen, men vi hade det bra ändå. Hemmagastronomin blev det efter att vi kikat på olika lunchmenyer. 
 
När jag jobbat klart blev det stressigt, för jag hade lovat att baka till Lukas match 19.30.
Långpanna är bäst då det ska räcka till många fikasugna hockeyfans. Jag hittade ett recpet med en chokladbotten som man toppar med chokladfrosting. Klockan var mycket, så jag fick ställa den heta kakan ute i snön ett tag så att den skulle bli kall, annars kan man ju inte bre på frostingen. Medan den kallnade bakade jag en morotskaka. Lika bra, det är ju fredag och hemmamatch. Jag sparade kanterna från långpannekakan till lördagens uppdrag, kan vara bra att ha med sig något då tänkte jag.
Det tar ju lite tid att ställa i ordning allt i caféet, så jag fortsatte i mitt höga tempo. 
Lacke, lagledaren hade fixat dubbelmackor för grillen. En annan snäll hockeymamma hade satt igång kaffebryggaren, så det redan fanns en full kannan och en till var på gång. 
Jag ställde i ordning det viktigaste, tepåsar, och vattenkokaren. 
Caféet var i ordning, och de första kaffekopparna såldes innan matchen ens börjat. 
Axel kom och hjälpte mig, vilken tur man har. Han fick servera kyld läsk, och det var många burkar vi sålde under kvällen. Morotskakan tog slut och vi sålde nästan slut på allt faktiskt. 
Lukas största fan, hans storasyster köpte te, vilken tur för det var inte många koppar te som vi sålde under kvällen däremot massor med kaffe. Någon tyckte att A-laget var alldeles för billiga på sitt fika, och det tycker nog jag med. 10 kr för en stor bit morotskaka är billigt. 
Hugo sprang runt i ishallen i drygt 2 timmar, och kikade in hos oss i caféet då och då.
Vi hade lite chokladbitar kvar då matchen var slut strax före 22.00, och vinst till Sunderbyn, så skoj! Axel fick ta med sig allt som var kvar och traska ner till omklädningsrummet och bjuda killarna på fika. Vi städade upp allt, jag och min man och åkte hem. Nöjd över min instas och roligt med så många positiva kommentarer från fikagästerna. Roligt att laget vann sin match mot Lejon, ett Skellefte lag. 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: