Erbjöd mig som frivillig.

"Att blogga är ute," säger en av mina söner.
Jag kontrar och säger att jag bryr mig inte, om det är ute eller inte.
 
"Så många stavfel du har i din blogg", säger min dotter. 
Jag skriver oftast på kvällen, och då är jag också trött. Ett försvar till mina stavfel, 
"Men korrekturläs innan du publicerar",  säger dottern då. 
 
Som rektor på en skola borde jag väl vara helt korrekt, och aldrig göra några fel, eller så är jag den jag är, och rättar mina stavfel då jag får tid att läsa mina texter, trots att de redan är publicerade. Visst ska vi ha krav på dem som är i ledande position, man bör ju leva som man lär. Som ledare har man alltid lite högre krav på sig i allt, men att skriva är väl som att sjunga, hellre än bra...så länge man inte kränker någon. 
 
Inte lätt att vara förälder, inte ens till vuxna barn 💖 men så länge man gör så gott man kan, tänker jag och öser kärlek över dem alla så blir det nog bra ändå...och de läser ju ändå min blogg, då och då i alla fall 😍
 
Jag och min man drog i väg tidigt på lördagsmorgonen, in till stan för att hjälpa till med en flytt.
Fyllde korgen med bra att ha, typ gofika, kaffe och te.
Och någon gång på eftermiddagen var vi här, i deras hus från 1930. Så som vi har Luleälven en bit från vårt hus, har de nu Persöfjärden en bit bort. Utsikten är magisk i alla fall nu i vinterskrud, hoppas den är lika vacker när snön smält bort och allt är grönt igen. 
Någon som gillar bastubad satte igång att skotta sig in i bastun. 
Den här soffan har stått i många olika kök och rum på många olika platser i vårt län. Den är från början min mammas mormors. När mina föräldrar köpte det gamla timrade torpet som blev vår sommarstuga då jag var 4 år fick mamma ta med sig den från ett uthus hos mormor och morfar. Det var i den jag och min bror sov i då vi var små och var i sommarstugan. Den blir ju dubbelt så bred då man drar ut den. Ibland sov vi till och med tre i den, då min kusin sov över hos oss. När mamma och pappa köpte hus i Kiruna tog de med sig den, pappa tog bort all färg och den fick vara trären då. När mamma sålde sitt hus hade hon inte längre plats för den, fast hon flyttade till vårt sommarhus som nu var vinterbonat och större än vad den var från början. Alltså frågade hon mig och min bror om vi ville ha den, min bror hade inte plats för den, så jag tog den till vårt gårdshus, målade om den så som den ser ut nu. Efter det har den flyttat med Frida, och med Joel, och står nu i huset ute på landet där den hamnade igår. 
Gustav fixade skrovmål som sen lunch åt oss och sedan fikade vi glatt i huset när alla möbler var på plats. 
Vi var många som hjälpte till, Lovisa med sin gulliga mamma José och trevliga lillebror Anton. Joel hade tänt sin första brasa i öppenspisen som värmde de lite kyliga huset. Kyligt då dörren stod öppen länge medan allt bars in. Spisen som vi diskuterade, om den var fin eller inte. Som vanligt har vi olika åsikter om det med. Men min åsikt är att den inte behöver rivas nödvändigtvis, den går att göra fin med lite puts...tror jag i alla fall. 
Hugo kom förbi med sin mor och far och testade att springa runt i huset, vilket fungerade ypperligt. 
Jag plockade upp tekannor och annat fint som jag plockat upp några gånger tidigare i mitt liv, vid andra flyttar. 
Vi var nog lite trötta då vi kom hem, och det fick räcka med ett glas rött och en varm macka till middag. 
Lukas gav den här Duxfåtöljen åt Joel i dag, så den får bli ett par igen med den andra som Joel haft i några år redan. Nu har Lukas tomt där i hörnet i sin lägenhet, och då får vi se vad som hamnar där. Och jag undrar vad den har varit med om, innan den hamnade på Myrorna där jag köpte den och sedan lämnade in den hos ne tapetserare...
 
Nu ska jag dra på mig mina träningskläder, och dra i väg till idrottshallen här i vår by,
kan behövas även om jag varit i gång hela helgen, men inte på det viset som då man tränar.
 
Njut av kvällen!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: