Höst I luften

Torsdagsträning. En livsnödvändig aktivitet för mig, skulle inte må bra om jag inte tränade. 
Jag har dock inte så tunga vikter, de flesta använder minst 5 kg per hantel, dit har inte jag kommit än, kanske aldrig kommer. 
Den här lillisen är i alla fall stark, och starkare blir han 😍
Att hinna i tid till torsdagträningen är alltid en kamp mot klockan. Någon middag hinner jag sällan äta innan, men vad gör det när man kan ha lite torsdagsfest hemma klockan 20.00 istället. Sällan vin på en torsdag, men den här gången fick det bli ett glas chablis till kantarelltoasten. 
Fredag i går, och jag fick handledning av olika specialistkompetenser på vår förvaltning, för att lära mig allt som gäller i Luleå kommun. Sedan fick jag rådet att åka hem och sätta mig med en termos kaffe och gott fika framför datorn för att börja med alla digitala utbildningar man måste genomföra som chef i kommunen. Så det blev inte en termos kaffe, men gofika och flera koppar te i stället i flera flera timmar. Ibland får man göra en test efter utbildningen är genomförd, för att visa att man kan det man lyssnat på. Lite mör var jag då klockan slog 17.30 och Lukas drog in efter jobbet. Nu blev det en snabb packning och så körde vi norrut . 
Fredagsmiddag på Nilles som ligger längs E10:an. Inte nyttigt med pizza, men rätt så gott ibland. 
Drygt en timme senare var vi framme hos min mamma. 
Min mamma fyllde 88 år i måndags, så nu fick vi fira henne, och Joel och barnens far anslöt till fikat. De åkte upp hit någon timme tidigare och för att jaga älg så klart. 
 
Det blir en lugn helg, med läsning och god mat, och gott fika. Så därför är det livsnödvändigt för mig att träna. 
Ute är det en fuktig, kylig höst som kryper in under kläderna. Fingrarna blir kalla och vantarna känns sköna att dra på. Dags att börja fundera på höstgarderoben, jag har inte riktigt hunnit dit än.  När man väl är kittad för höst övergår hösten till vinter utan att man hinner blinka, vinter med eller utan snö. För mig kom vintern med snön, alltid då jag var barn och bodde i Kiruna. Här vid kusten börjar vintern då termometern kryper några grader under minusstrecket. Snön kan komma i Luleå och försvinner oftast lika snabbt som den kom. Så kan det vara fram till jul, då den brukar lägga sig fram till april, typ. Något en del gillar och andra hatar.  
 
Nu är jag i alla fall redo för den kalla årstiden. 
men inte min garderob,
och då får jag väl rota fram sådant som finns där sedan tidigare...
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: