Lågkonjunktur

På Nyheterna är det dystert, förutom krig handlar framtiden om lågkonjunktur med höga räntor, dyr el och skenande matpriser. Samtidigt ska det byggas stålverk och bostäder här i norr. 
Jag lyssnar och samtidigt inte på allt som nyheterna matar oss med. Tänker på annat ett tag och lagar mat. Jag har kvar min timjan ute, vilket kan vara dumt. Får nog lyfta in krukan så den inte fryser, helt plötsligt får vi snö. 
Köttfärssås, en italienare som nu för tiden räknas till svenska husmanskost. 
Godast blir den med lite stjälkselleri, krossade tomater, riven morot, lök, vitlök och en skvätt kalvfond. 
Med färska örtkryddor blir den extra smakrik.  Det som blev över av söndagens middag blev till lunch i dag för mig och Lukas.
 
Vi som jobbar i skolan har en del kvällsmöten som gör arbetsdagarna väldigt långa, i dag var en sådan dag. Vi hade "Skolråd" med föräldrarrepresentanter. Jag har så pass långt hem, så jag jobbar fram till mötet med en paus för middag. 
På förmiddagen hade jag ett möte på vår förvaltning, och valde att köpa med mig min middag från BO:s innan jag åkte till skolan. Det blev en supergod räksmörgås. 
 
På en skola är det många olika yrkesgrupper som bidrar med sin kompetens, allt för att skoldagarna ska bli fantastiska. 
Benny hjälper oss med IT, idag fick han en hel del att göra på vår skola. Som att ta med sig all gammal IT-utrustning som inte längre används.
Jag blir rädd när jag ser hur  all IT- utrustning snabbt blir passé, inget vi kan använda längre. Vi hade nästan enbart läromedel av papper innan vi blev digitaliserade, nu har i alla falll vi både digitala läromedel och vanliga arbetsböcker av papper. 
I alla dessa lådor är det gamla paddor och datorer som inte går att använda längre på grund av ålder. 
På en elevtoa höll vaktmästare Göran på att ta bort sand från ett tvättställ där någon söt elev tömt sina sandiga skor. Livet på en skola. 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: