Läsa i vårsol

Sportlovet är till ända, en massa jobb som legat på hög och väntat är genomförda. En skön känsla.
Vaknar alldeles för tidigt, det ljusnar och jag blir påmind om att det är dags att byta ut den tunna linnegardinen i vårt sovrum till en mörk, tjock som inte släpper in morgonens första strimmor av ljus.
Vi har haft en kille som gästat oss, och då får gästen önskefrukost. 
En mysig morgon. 
En trött kille som kom i säng lite sent kvällen innan, kan bli så hos mormor.  
Senare kom hans lillebror Hugo och det blev snöskottning, eftersom det är Hugos stora intresse just nu. 
Två goa killar. 
Solen skiner från en himmel som är blå, det är flera plusgrader ute och det dånar då snön rasar ner från taken. Kom äntligen in i handlingen i den nya bok som jag börjat läsa. Det var nog solen och värmen ute på altan som fick mig att lämna livet här och nu. Jag brukar aldrig ha problem med att dyka ner i spännande skönlitteratur och bli lite världsfrånvänd under tiden jag plöjer mig igenom berättelsen. Varenda kväll sedan jag köpte boken har jag försökt läsa, men efter en stund blivit medveten om att jag inte vet vad jag läser, för att tankarna rusat i väg till annat. Vårsolen värmer ända in i själen, väcker hopp, och det är vad vi behöver nu.  
Frida och Otto hade med sig taklampan från Riksgränsen, fast de först signalerat om att bilen var knökfull och det inte fanns en mm över för en lampa. Nu måste de monteras på något vis. Ser på bilden att våra stolar kan behöva målas om, inte konstigt efter så många år av dagligt bruk. 
 
 
Maria ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: