Ljuvliga vinterkväll

En lättsam och snabb promenad gav drygt 7 000 steg, rätt så nöjd ändå. Vädret det allra bästa, -6° och snö som lagt sig som ett fluffigt duntäcke över ängarna efter de senaste dagarnas snöfall. Dagar som blir till kvällar då vintern är som bäst. 
Snart dags att plocka ner den här kransen. 
Olivia kom hem från sin skidträning då vi gjorde en kort avstickare förbi dem och vi fick veta att hon inte var nöjd med sina skidor. Jag är helt säker på att Olivias pappa kommer att lösa det problemet. Valla dem rätt eller köpa nya...utrustningen är viktig om det ska vara skoj, sedan kan jag häpna då jag hör hur dyrt allt är inom längdåkningssporten om man valt att tävla. Finns det någon idrott som inte är dyr att utöva i dag egentligen?
August hade åkt "bob" i backen medan Olivia hade träning. Full fart precis som det ska vara då barnen är små. 
 
I går kväll barnvaktade vi Hugo ett par timmar då Frida och Otto ville åka slalom i Måttsund. Klockan var strax innan 18.00 då vi kom och gossen var redan då trött efter en dag på förskolan. 
Efter att Hugo vinkat åt sin mamma och pappa läste vi "Sagan om den lilla lilla gumman", så där fem gånger eller mer.
Vi räknade också apelsinerna på tavlan ett antal gånger. Tänk att upprening är så roligt för små barn, och den som läst pedagogik vet ju att repetition är kunskapens moder. 
Fixade välling och duschade den lille gossen. 
En kopp te hägrade men jag valde att vänta med den. 
Det tog max fem minuter efter vällingen så sov den gulliga gossen. 
Det blev en kopp te och "Husdrömmar" på TV. Wow, vilket hus den driftige killen byggde av en ruin. Allt blev så himla fint och väl genomtänkt, med fönster som satt placerade på exakt rätt ställe för att få miljön utomhus att bli en del av miljön inne. 
 
I helgen skulle jag behöva åka in till stan för små, men rätt så nödvändiga inköp,
fast egentligen vill jag ägna dagarna åt skidturer på Luleälvens is.
Vi får se vad livet bjuder på...
 
 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: