December

Som vanligt är det ett högt tempo så fort vi kliver in i December. Jag bär i alla fall inte på så många privata måsten,inte längre och inte så som min mamma gjorde i min barndom. Det bakades, vi pysslade på kvällarna och det julstädades och fönstren putsades innan julgardiner hängdes upp. Mysigt var det, med knäckok och annat gott i gott som gjordes i ordning inför jul. På någotvis var ju alla dessa dagar mer betydelsefulla än självaste julafton. Även om julafton var det man gick och längtade till, kände och klämde på paketen som mamman gömt undan.
 
Det jag ser fram emot i dag är faktiskt veckorna före julafton, dem vi just nu är inne i. Alla roliga event så här före jul som avlöser varandra. Onsdag då jag följde med lärare och elever ut till Brändön, där de skulle sjunga i Byahuset för alla som bor på ön, och några föräldrar som tagit sig dit. En del av våra elever bor här på Brändön så för dem var det extra roligt att få vara på hemmaplan. 
 
 
Görel och Anton, musiklärare stod för musiken. Så härligt med deras engagemang och driv. 
Här köpte jag gott fika. Köpte med mig hem lite också, jag är ju inte som min mamma. Hon bakar massor fortfarande, jag bakar ibland när jag känner för det, inte för att jag måste.
Lite kvällsfika hemma. 
På torsdag hade skolans EHT team utvärdering av höstterminens arbete och planering av nästa termin. Vi började med lunch i stan och satte oss sedan på Kulturens hus, en chansning. Vi hade tur, det fanns lediga platser lite här och där så vi kunde prata helt ostört. Vi pratade så klart inte elever, utan mer hur vi ska jobba och vad vi ska prioritera. När den här arbetsdagen var till ända åkte jag inte hem.Det var ingen idé. 
För 17.30 träffade jag de här gulliga tjejerna på Friends. Mona, Bitte och Bettan. 
 Fish taccos, och sedan en kort promenad till Luleå Energi Arena. 
Weeping Willows och en härlig stämning med skönsång som fick mina axlar att sänka sig, så härligt.  
Julfint i Luleå.
 
Trevlig helg!
 
♥ Maria 
Kommentera inlägget här: