Skolstart hösten 2022

Märklig känsla när det börjar närma sig avslut för mig, och samtidigt nystart för så många andra. Avslut på min skola som jag nu jobbat på i 9 år. Sedan blir det ju en nystart för mig med, men på en annan skola om så där drygt två veckor. 
 
Mörka moln som signalerade om ett kommande regn. Morgonen var dunkel och givetvis kom några regndroppar minuterna innan vi skulle starta skoldagen ute med skolans alla barn och en del föräldrar.
 Ullis hissade flaggan så som hon brukar göra. Olle hade ansvar för högtalaren och såg till att musik strömmade ut på skolgården medan blyga försiktiga sexåringar med en liten hand i en mamma eller pappas hand sökte upp sin lärare som den här dagen höll en skylt så att de lättare skulle se var på skolgården de skulle samlas. En och annan äldre elev kom springande i sista sekunden in på skolgården och tvärstannade framför sina klasskamrater så att gruset skvätte. Precis så som det  brukat vara, några kommer i mycket god tid, andra kommer alltid i sista sekunden eller någon sekund sent till och med. 
Den gamla skolan får ny fasad och scenen är bortmonterad, så vi fick hitta en annan lösning för mitt välkomsttal. 
Ja, då kör vi, och jag står på ett bord. 
Pridefina lärare. Här i Boden och Luleå är det Pridevecka nu. 
Det var nog det sista talet på den här skolan för mig. Lite sorglig känsla även om jag valt allt detta själv. Nu var i alla fall alla klassrum fulla igen med liv och rörelse i korridorer och trapphus så som det ska vara på en skola. Vi klarade vår startcermoni med ytterst få regndroppar. 
 
Min dag fortsatte på Boden Business Park, med mitt team. 
Vi droppade in allt eftersom, p g a att vår skolstart med rektors uppdrag började vid olika tider på de olika skolorna. 
Lunch på Torget, nudlar med karré som var riktigt gott. Eftermiddagen innehöll bland annat ett byggmöte med dem som byter fasad på den gamla delen av skolan. 
 
Hemma gjorde jag en broccoli- och tomatpaj med sallad till. 
Efter middagen tog jag tag i förberedelserna inför vår fredagskväll då vi får vänner på middag. Skrev ner en meny och en inköpslista. Det var min dag, i dag.
 
 
Men vilken ljuvlig dag i går, när jag äntligen kom i väg på en löprunda var klockan 19.30 och fortfarande så varmt.
Just nu smattrar regnet så där mysigt mot plåttaket ute på glasverandan. 
 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: