Frukostsällskap och annat kul.

Jag blev bjuden på frukost hos Lotte en gång och minns det som någon alldeles utöver det vanliga. Så skönt det var att cykla i väg en fin sommamorgon till henne och en fantastiskt god frukost som väntade. 
Ända sedan dess har jag haft i mina tankar att bjuda henne på samma sak. Tiden går och annat kommer emellan, så som det är men också något vi kan göra något åt. Det handlar ju bara om att stoppa sitt flöde och pytsa in det man vill ha med i sitt liv. Den här förmiddagen öste regnet ner periodvis. En bra dag att sitta inne och ha det gott. 
Klockan 10.00 dök Lotte och Ruben upp och jag väckte Lukas som vänt på dygnet. 
Tände ljus p g a den dunkla dagen med regnskurar. Gjorde en deg kvällen innan som fick jäsa under natten i kylskåpet. På morgonen bakade jag ut frallorna och fixade ugnsbakad blåbärsgröt och plockade fram pålägg. Inte svårare än så. Det blev en mysig förmiddag då vi planerade något skoj för hösten som kommer. 
 
I går följde jag med Lukas till hans lägenhet som så sakta börjar bli som vi visualiserat. Men än återstår en hel del fix, så som några golvbräder till i hallen som ska på plats, golvlister, köksinredning och elektircitet på rätt ställen. 
Lukas har ju gått ekonomiprogrammet med hockeyinriktning på gymnasiet, så utifrån det är han nu på väg att bli snickare också. Man lär sig hela livet är min sloggan, ni vet learning by doing, och han har bra handledning sig av sin far och bror just nu. 
I går behandlade jag golvet i köket. Såpskurade tre gånger men en timmes mellanrum för varje varv. 
Mellan såpskurandet tog vi ett fika/middag på Lilla Skafferiet
Min middag blev en räkmacka, som var supergod. Lukas stod och diskuterade middagsalternativ med  servitrisen och valde till sist en vegetarisk sallad med kikärtor och annat gott. Han behövde bli mätt som skulle träna hockey efter vårt uppdrag i hans lägenhet. 
Mysigt att få lite tid med sina barn så här. Vi fick lite prattid medan vi fikade i godan ro. 
Efter att jag såpskurat andra varvet tog vi en promenad i väntan på att jag kunde ta tredje och sista varvet med såpan. Skönt, fick i hop 10 000 steg den här dagen. 
 
På kvällen var jag bjuden hem till en kollega på fika,
det kan jag berätta om en anna dag...
 
♥ Maria

 
Kommentera inlägget här: