Present

När min gamla trotjänare (Macen) började strula föll några inlägg jag planerat att göra i glömska. Här i bilen längs E4:an hinner jag gå igenom massor av måsten, sådana som hör till mitt jobb och sådant som jag tänkt göra privat.  
Ett inlägg skulle beröra presenterna jag fick då jag fyllde år. 
(null)
Stina och Bitte gav mig tjusigaste toppstjärnan till julgranen från Georg Jensen. (null)
Någon gång har jag sagt att jag nog ska köpa en sådan här, och så har jag väninnor med gott minne, minsann!  
(null)
Börjar på allvar längta till julen, nu!  
(null)
Än är det långt till jul, hösten håller sig kvar och det får den gärna göra några veckor in i november. Sen vill jag ha snö och lagom kallt.  (null)
Stina har byns vackraste äppelträd som förser dem med massor av äpplen. Jag fick flera burkar hemkokt äppelmos av henne, gulliga Stina!  (null)
Söndagkväll, Lukas har aldrig varit först ut från omklädningsrummet, inte något har förändrats när det gäller den detaljen, även om laget var nytt var han ut bland de sista. "Måste prata lite med Wille först", sa han då han kom ut och slängde in sin trunk i bagaget. 
Okej, klart han måste, tänkte hans ömma moder, det är väl länge sedan han träffade sin kompis som nu spelar med Kalix. Unga gossar har massor att prata om, de stod där i mörkret intill Kalix buss som packades full med hockeytrunkar under tiden av en stark man. 
När allt var avhandlat där utanför ishallen den här söndagskvällen och fler killar dykt upp ville kanske Kalix ledare börja sin resa hem, och vår gosses far hade redan börjat blinka med billyktorna för att få vår medresenär att förstå att vi vill åka hem. 
Strax  efter Vännäs guidades vi in på en grusväg, med dimma och älgar vid vägkanten i mörkret. Så småningom tog vi oss ut på E4:an i alla fall. Det kan vara riktigt otäckt på vägarna under hösten. Men nu har vi passerat Piteå, så snart är vi hemma. 

🍂🍁🍂
Maria
 
Kommentera inlägget här: