Lördag - allhelgona

En skön morgon, tränade ett pass och sedan frukost. Tur man tränar någon gång då och då, eftersom jag äter så gott och så onyttigt, speciellt då jag är på resa. 
Lördag och helgdag, jag och Kajsa trippade i väg in till stan, för lite ostinköp etc. 
Vi hittade goda ostar på SPIS. Sedan kikade vi in lite här och lite där innan vi bestämde oss för en paus och ett fika. Fika igen, det innebär många magövningar för mig. 
 
Lika många som fikade i dag som i går, men vi lyckades få ett bord på Safari till sist. Massor av barnfamiljer som traskade runt med små kids som var utklädda och till allehanda spöken och monster. Kirunas butiker bjöd alla utklädda barn på godis den här dagen.
Jag lyxade till med en punchrulle. 
Hittade en shoppingväska på REA. Den passade mig perfekt tyckte Kajsa. 
Ja, kanske...den blir ju bra, så slipper jag plastpåsar i alla fall. 
Njöt av en god räkpasta till middag. 
En del böcker är otroligt fina, vilket gör att de passar perfekt som en inredningsdetalj. 
"Emma" av Jane Austen, den vill jag också ha fast jag läst den, bara för att den är så fin. 
Kajsas litterturbank är vid och djup. 
När bokhyllan inte räcker till, kan man ersätta blommor med böcker. 
På kvällen gick jag och min bror och hälsade på Elin och Jocke, min brors äldsta dotter. Jocke har opererat sitt knä, så han fick sitta alldeles stilla med sitt ben upplagt för vila. 
En mysig kväll med något som jag inte vet vad det var på TV, innan vi såg och lyssnade på  "Så mycket bättre".
Tidig morgon, men inget tåg. En tågurspårning föranledde att alla tåg för dagen var inställda. Efter 2,5 timme dök i alla fall bussen upp som skulle ta oss alla som väntat och väntat till kusten. Min bror frågade om vi skulle ta en tur till det nya Kiruna när jag nu skulle få vänta så himla länge på bussen. Ok, sa jag och sedan blev det en tur runt alla nya hus som nu ploppar upp som svampar ur jorden. Inte genuint så som tidigare i Kiruna. Sa till min bror att det ser ut att bli precis som i t ex Sollentuna där nya områden byggts. Synd, men det kanske inte är ambitionsnivån längre, att bygga genuint och med hög kvalité. 
 
En grymt mysig helg, hur som haver,
träffat min svägerska så fint!
 Lugnt, och gott med en helg med min bror och hans familj
 
♥ Maria
 


Kommentera inlägget här: