Friska vindar

En mulen dag, men ändå rätt så varmt, om det inte skulle ha blåst så hiskligt. Mitt hår fladdrar runt ansiktet av den friska vinden som aldrig andas. Trycker ner en mössa på huvudet, allt för att slippa få hårslingor i munnen och ansiktet. 
På sjön har det blivit blött, och vi håller oss därifrån. Den här tiden på året kan isen bli lite lik slusch, tjock men utan något motstånd. 
Min brorsdotter Elin och hennes Jocke kom förbi oss, så himla skoj. Elin pluggar, och som för de flesta andra är det distansundervisning som gäller, vilket hon gjort från Riksgränsen någon vecka då och då under året. Hon tar snart sin examen liksom Lovisa en av mina svärdöttrar. Jag har börjat fundera över examenspresenter...😍
 
Jag gjorde den knäckiga blåbärspajen till fikat åt oss alla. Hade inte potatismjöl här, så Lukas knatade iväg till ICA för att handla det vi behövde till middagen, och potatismjöl. Sedan glömde jag ha i potatismjöl, så pajen blev lite eljest, men god!
Fotade några tatueringar som en brorsdotter till mig skaffat sig under åren. Det här är hemligt, för min mamma gillar verkligen inte tatueringar, så vi säger inget åt henne 😘 Elin har hört hennes bannor åt min mellanson, så för att slippa dem, så är det en världshemlis. 
Hej och hå!
Jag kan inte låta bli att fundera över flytten av Kiruna, och hur man kan välja att bygga stan där den nu uppförs, det kanske bli bra, men jag tror aldrig att de kan bli så vackert som det en gång var, tyvärr. De vackra unika hus som varit stans signum ritades av några av Sveriges för den tiden bästa arkitekter. Finns alls den ambitionen i dag?
Te gjord i den här pressokannan smakar så gott, måste kanske skaffa en hem också...
Min favoritkopp här uppe, fick den en skolavslutning av en elev i den klass jag då hade. Drejad av Ingela Karlsson som håller till på Gotland Klicka här! Synd att guldkanten nästan försvunnit, vilket den gör av disk i diskmaskin. Vill till Gotland, och köpa nya tekoppar av Ingela som driver Fide Fajans. Hon gör även så fina koppar i grönt. Min Frida tänkte köpa tekoppar åt sig själv av Rörstrands Ostindia serien som en väninna till mig lagt ut till försäljning på nätet, men Frida såg annonsen för sent, de såldes direkt. 
 
Jag har sex muggar ur den serien, så då lovade jag henne mina istället. Vilket ju gav mig lite plats i skåpet för nya, tjohoo! Men jag tror nog att jag ska köpa några till av Mon Ami, de är ju kopparnas kopp! Men skulle jag hamna på Gotland så vet man aldrig...
 
♥ Maria
 
 
 


Kommentera inlägget här: